Martā krasi pieaudzis "Volvo" spoguļu zādzību skaits
Bizness un ekonomika
2012. gada 19. marts, 12:55

Martā krasi pieaudzis "Volvo" spoguļu zādzību skaits

Jauns.lv

Kopš gada sākuma Rīgā pakāpeniski palielinājies vandalisma gadījumu skaits, kas vērsti pret "Volvo" automašīnām, un visbiežāk tas izpaužas auto spoguļu zādzībās, pavēstīja apdrošināšanas kompānijas "If P&C Insurance AS" pārstāvji.

Visbiežāk KASKO atlīdzību pieteikumi par spoguļu zādzībām saņemti no "Volvo" S60", S80, XC90 modeļu autoīpašniekiem.

Martā pieteikto atlīdzību negadījumu skaits, kad "Volvo" automašīnām ir nozagti spoguļi, jau krietni pārsniedzis zādzību skaitu no jebkuras citas markas automašīnām, ieskaitot BMW, liecina apdrošinātāja dati.

"Iepriekš, apkopojot informāciju par dažādiem vandalisma gadījumiem, jo īpaši spoguļu zādzībām, nebija pamata atsevišķi izdalīt "Volvo" automašīnu apzagšanas gadījumus, jo kopējā statistikā to skaits nekad nebija īpaši liels. Visbiežāk zagļus interesē BMW, "Mercedes Benz" un "Lexus" automašīnu spoguļi. Taču martā situācija ir krasi mainījusies, un, sazinoties ar "Volvo" dīleriem, esam guvuši apstiprinājumu savām aizdomām, ka pašlaik notiek intensīva "Volvo" automašīnu spoguļu zādzību virkne," norādīja "If" KASKO apdrošināšanas produkta vadītājs Kaspars Duburs.

Visbiežāk KASKO atlīdzību pieteikumi par spoguļu zādzībām saņemti no "Volvo" S60", S80, XC90 modeļu autoīpašniekiem. Tiek apzagtas ne tikai jaunāka izlaiduma gada automašīnas, bet arī desmit gadu vecas automašīnas.

Automašīnām nodarītie bojājumi liecina, ka zagļi nereti nezina konkrētās automarkas specifiku un, mēģinot nozagt spogulīšus, sabojā elektroniku, kā arī spoguļu stiprinājuma vietas vai pat nolauž visu korpusu.

Pašlaik speciālisti "Volvo" spoguļu zādzību pieaugumu skaidro ar to, ka daļa biežāk apzagto citu automarku īpašnieku tomēr ir izšķīrušies par labu spoguļu marķēšanai. Autoīpašnieki, kuri cietuši no vandaļu vai zagļu rīcības, arī rūpīgāk izvēlas vietu, kur novietot auto, lai izvairītos no atkārtotām nepatikšanām.

BNS /Foto: Edijs Pālens/LETA