Bizness un ekonomika
2012. gada 16. aprīlis, 02:17

Lielākā daļa Latvijas valdības ministru lieto viedtālruni "iPhone"

Jauns.lv

Valdības ministru iecienītākais mobilā telefona modelis ir "iPhone", jo šo viedtālruni lieto 8 no 13 ministriem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP), zemkopības ministre Laimdota Straujuma, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ikdienas saziņā lieto "iPhone 4", bet ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs (ZRP) - "iPhone 3".

Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) ikdienā pamatā lieto "iPhone 4" ar tālruņa numuru, kas viņam bijis jau ilgi, pastāstīja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma. Kozlovskis telefonu izmanto gan zvaniem un īsziņām, gan e-pastu lasīšanai un sūtīšanai, gan arī interneta pārlūkošanai.

Tāpat arī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) savām darba vajadzībām lieto "iPhone 4", aģentūru LETA informēja viņa preses sekretāre Līga Ādamsone. Šo viedtālruni Bērziņš izmanto kā zvaniem un īsziņām, tā arī e-pastam un ziņu lasīšanai internetā. Minētais tālrunis esot iegādāts kā mazcenas. Tikmēr privātām vajadzībām tieslietu ministrs lieto otru tālruni - "Nokia E51".

"iPhone" telefonu lieto arī veselības ministre Ingrīda Circene (V), satiksmes ministrs Aivis Ronis izmanto "Nokia E52", bet labklājības ministre Ilze Viņķele (V) izmanto "Nokia E5" tālruni.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) ikdienā lieto "Samsung Galaxy S 2", finanšu ministrs Andris Vilks (V) izmanto "Nokia E72", kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) - "Nokia C5", bet aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) ikdienā izmanto "LG" tālruni.

Saeimas priekšsēdētāja un partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa lieto "LG Android", bet Valsts prezidentam Andrim Bērziņam ir "iPhone 4".

LETA