"airBaltic" jaunās lidmašīnas iegādāsies no "Bombardier"
Bizness un ekonomika
2012. gada 10. jūlijs, 13:37

"airBaltic" jaunās lidmašīnas iegādāsies no "Bombardier"

Jauns.lv

Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") izvēlējusies jaunās lidmašīnas iegādāties no Kanādas lidmašīnu ražotāja "Bombardier", otrdien preses konferencē Farnboro lidostā Lielbritānijā paziņoja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

"airBaltic" parakstījis nodomu protokolu ar "Bombardier" par 20 "c-series" lidmašīnu piegādi.

Gauss pauda cerību, ka pirmās lidmašīnas Latvijā būs 2015.gadā.

Kā ziņots, šā gada aprīlī satiksmes ministrs Aivis Ronis ASV pilsētā Čikāgā tikās ar lidmašīnu ražotāja "Boeing" vadību, savukārt pirms tam viesojās Francijā, kur tikās ar "Airbus" vadību, un tieši šie abi ražotāji tika minēti kā galvenie pretendenti uz lidmašīnu piegādi.

Ronis iepriekš norādīja, ka lēmums par lidmašīnu iepirkumu ir "airBaltic" vadības kompetencē, tomēr tam jābūt finansiāli izdevīgam, un valdība neizslēdz iespēju plašākā kontekstā vērtēt šī darījuma ietekmi uz Latvijas ekonomikas un īpaši aviācijas nozares attīstību.

"airBaltic" apkalpo vairāk nekā 60 galamērķus no savas mītnes bāzes Rīgā, Latvijā. No katra šī galamērķa "airBaltic" piedāvā savienojumus caur Ziemeļu tranzītmezglu Rīgā uz savu tīklu, kas aptver Eiropu, Skandināviju, Krieviju, NVS un Tuvos austrumus.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 34 lidmašīnas - sešas "Boeing 737-500", astoņas "Boeing 737-300", divas "Boeing 757-200", desmit "Fokker 50" un astoņas "Bombardier Q400Next Gen".

Nozare.lv LET/Foto: Edijs Pālens/LETA