Atgūts auto, kurš nozagts pirms 42 gadiem
Īsts skaistulis - Austin-Healey 3000.
Auto un tehnoloģijas
2012. gada 24. jūlijā, 13:01

Atgūts auto, kurš nozagts pirms 42 gadiem

Jauns.lv

Nozagts auto ir pretīga padarīšana. Pat tad, ja tas ir apdrošināts un jūs tiekat pie labas kompensācijas. Tāpēc dziļi sirdī katrs apzagtais autoīpašnieks cer, ka ātrāk vai vēlāk viņa “mīļumiņš” atradīsies!

Sešdesmit sešus gadus vecais Bobs Rassels no Teksasa štata Amerikā bija patīkami pārsteigts ieraugot sludinājumu, kurā pārdod viņa pirms 42 gadiem nozagto automobili!

1970. gadā viņa trīsgadīgo Austin-Healey 3000 sporta automobili nezināmi ļaundari nozaga no universitātes stāvvietas, kur Bobs tolaik mācījās. Sērfojot populārajā ebay.com, Bobs Rassels pēkšņi ieraudzīja savu automobili, kuru kāds Losandželosas autosalons piedāvāja iegādāties par 19 700 dolāriem.

Bobs tūdaļ pat sazinājās ar autosalonu, lai paziņotu, ka viņi tirgo zagtu auto, taču salona īpašnieks noliedza tādu varbūtibu, tā kā braucamrīka iepriekšējais saimnieks to esot iegādājies pats personīgi 1970. gadā. Lai atvieglotu Boba ciešanas, autosalona vadītājs piedāvāja kungam atpirkt savu sporta Austin-Healey 3000 nu jau par 24 000 dolāriem.

Taču Bobs Rassels nepadevās. Salīdzinājis ebay atrastā auto ar sava bijušā braucamrīka identifikācijas numuru, viņš atrada bufetē sen nozagtā auto dokumentus un savu iesniegumu policijā par zādzību un tiešā ceļā devās uz policiju.

Tā nu 1967. gada Austin-Healey 3000 pēc 42 gadu ilgiem klejojumiem atgriezās pie sava patiesā saimnieka. Bobs Rassels ir enerģijas pilns automobili pilnībā restaurēt. Tas arī šobrīd esot braukšanas kārtībā, taču bremzes varētu būt labākas un pazudis kādreizējais virsbūves spīdums!

Droši vien tas ir ļoti aizkustinošs brīdis – saņemt savu nozagto automobili pēc 42 gadiem.
Droši vien tas ir ļoti aizkustinošs brīdis – saņemt savu nozagto automobili pēc 42 gadiem.

Lai gan eksperti prāto, ka pēc restaurācijas 1967. gada Austin-Healey 3000 varētu maksāt ap 50 000 dolāru, Bobs to pārdot netaisās. Viņš domā, ka tā būtu nodevība!

Gadās arī stāsti ar laimīgām beigām, diemžēl neviens mūsdienās apzagtais tādu laimes brīdi nesagaidīs, jo neviens mūsdienu automobilis nenoturēsies 42 gadus... Nu, vai gandrīz neviens...

Gints Gavers, publicitātes foto