"Apple" veic pārrunas par bezmaksas interneta radio izveidi
Arī Apple varētu piedāvāt saviem klientiem bezmaksas mūzikas klausīšanās iespējas.
Auto un tehnoloģijas
2012. gada 9. septembris, 10:02

"Apple" veic pārrunas par bezmaksas interneta radio izveidi

Jauns.lv

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple patlaban veic pārrunas, lai licencētu mūziku pārraidīšanai tiešsaistes radio, kas tiktu veidots līdzīgi "Pandora" bezmaksas pakalpojumam, vēstī laikraksts "Wall Street Journal".

Atsaucoties uz vairākiem avotiem, laikraksts norāda, ka Apple pakalpojums darbotos kompānijas izstrādātajās ierīcēs, tostarp viedtelefonos iPhone, planšetdatoros iPad un Mac personālajos datoros, kā arī, iespējams, datoros, kas izmanto Microsoft Windows operētājsistēmu.

Taču šis pakalpojums būtu liegts viedtelefoniem un planšetdatoriem, kas izmanto Google izstrādāto operētājsistēmu Android, ņemot vērā abu gigantu sīvo cīņu par dominanci mobilajā tirgū.

"Wall Street Journal" raksta, ka licencēšanas pārrunas ir tikai sākotnējā stadijā un šāda pakalpojuma izveidei var būt nepieciešami vairāki mēneši.

Tāpat kā interneta radio "Pandora", arī "Apple" ieplānotajā pakalpojumā starp mūzikas atskaņošanu tiktu izvietotas reklāmas.

Laikraksts norāda, ka kompānija jau iepriekš apsvērusi iespēju izveidot "Pandora" konkurentu, taču atmetusi šo ieceri licencēšanas izmaksu dēļ.

LETA/AFP/Foto: LETA/AFP