1dienas
19stundas
30minūtes
05sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"McDonald’s" burgeru maizītes Baltijā gatavos no "Dobeles dzirnavnieka" miltiem
Šis darījums norāda uz Latvijas produkta - Dobeles miltu - augsto kvalitāti - tie ir pieprasīti "McDonald’s" restorāna sortimenta ražošanā, kas saviem piegādātājiem izvirza īpaši augstas kvalitātes prasības un atbilstošas sertifikācijas, atzīst "Dobeles dzirnavnieka" pārstāvis.
Bizness un ekonomika

"McDonald’s" burgeru maizītes Baltijā gatavos no "Dobeles dzirnavnieka" miltiem

Jauns.lv

Ātrās ēdināšanas restorāns "McDonald’s" turpmāk uzņēmuma 30 restorāniem Baltijas valstīs burgeru maizītes gatavos no Latvijas graudu pārstrādes uzņēmuma AS "Dobeles dzirnavnieks" miltiem, informēja "McDonald’s" mārketinga direktore Baltijas valstīs Baiba Zaķe.

To paredz līgums starp "Dobeles dzirnavnieku" un Polijas uzņēmumu "Fresh Start Bakeries Piekarnie Sp. z o.o.", kas ir viens no "McDonald’s" burgeru maizīšu ražotājiem Eiropā. "Dobeles dzirnavnieks" veic piegādes ceptuvei Polijā, un pirmie no Latvijā ražotajiem miltiem pagatavotie burgeri ir jau pieejami "McDonald’s" restorānos Baltijā.

"Priecājamies, ka sadarbībā ar Latvijas lielāko miltu ražotāju "Dobeles dzirnavnieks" varēsim piedāvāt mūsu restorānu apmeklētājiem vairāk produktu, kas pagatavoti no vietējām izejvielām. Augsti vērtējam vietējos uzņēmumus, tāpēc esam arī gandarīti par vēl vienu sadarbības partneri no Latvijas. "McDonald’s" ir tirgus līderis restorānu biznesā Baltijā ar vairāk nekā 25 miljoniem apmeklētāju gadā, un vietējo iedzīvotāju ēšanas paradumi un garšas izjūta mums ir būtiska," skaidro "McDonald’s" rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

"Pirmkārt, būtiski ir tas, ka vienā no globāli populārākajiem restorāniem varēs baudīt maizīti tieši no Latvijā ražotiem miltiem. Otrkārt, šis darījums norāda uz Latvijas produkta - Dobeles miltu - augsto kvalitāti - tie ir pieprasīti "McDonald’s" restorāna sortimenta ražošanā, kas saviem piegādātājiem izvirza īpaši augstas kvalitātes prasības un atbilstošas sertifikācijas. Saskaņā ar "McDonald’s" standartiem esam veikuši arī graudu piegādātāju sertifikāciju," norāda AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

"McDonald’s" restorāniem Baltijas valstīs nepieciešamo nodrošina 50 piegādātāji no visas Eiropas, tajā skaitā astoņi uzņēmumi no Baltijas valstīm.

No Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" "McDonald’s" ik gadu iepērk pienu "Lāse" 220 000 litru apjomā un bērnu maltītes "Happy Meal" vajadzībām 26 000 litru piena "Lāsēns". Paplāšu lapas, kurās var atrast informāciju par "McDonald’s" ēdienu uzturvērtību un sastāvdaļām, izgatavo "Preses nams", savukārt salvetes nodrošina salvešu ražotājs "Lenek".

Lietuvas uzņēmums "Salprone" piegādā salātus un dārzeņus, "Alfas Plus" - dažādus cukura produktus, bet "Coca-Cola" ražotne - dažādus dzērienus. Igaunijas graudu pārstrādes uzņēmums "Tartu Mill" piegādā miltus "Fresh Start Bakeries" Zviedrijā, kas primāri ražo burgeru maizītes "McDonald’s" restorāniem Skandināvijas valstīm, bet nepieciešamības gadījumā maizītes tiek piegādātas arī restorāniem Baltijā. Uz Zviedriju piegādes arī veic "Dobeles dzirnavnieks".

Navrockis norāda, ka vietējiem uzņēmumiem kļūt par "McDonald’s" piegādātāju ir iespējams - to apliecina jau astoņi Baltijas valstu uzņēmumi.

"Esam atvērti sarunām ar ikvienu sadarbībā ieinteresētu uzņēmumu, kura fokuss ir augstas kvalitātes produkti par pieņemamu cenu. "McDonald’s" kvalitātes un drošības prasības bieži vien pārsniedz ES prasības, un ne vienmēr uzņēmumi ir gatavi investēt papildus. Lai kļūtu par "McDonald’s" piegādātāju, ir jāatbilst vairākiem kritērijiem - jābūt labai ražošanas praksei, paškontroles sistēmai (HACCP), produktu izsekojamībai, jāražo produkti saskaņā ar "McDonald’s" produktu specifikācijām, kas, iespējams, nozīmē ražošanas pielāgošanu tām," skaidro Navrockis.

Patlaban Latvijā darbojas 11 "McDonald's" restorāni - desmit Rīgā un viens Daugavpilī.

Kā ziņots, "McDonald's" pārstāvniecības Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" apgrozījums pērn pieaudzis par 10,2%.

Uzņēmuma apgrozījums 2010.gadā bija 8,795 miljoni latu, bet 2011.gadā - 9,69 miljoni latu.

"Premier Restaurants Latvia" peļņa samazinājusies par 37% - no 939 286 latiem 2010.gadā līdz 590 766 latiem 2011.gadā.

"McDonald's" zīmola pārstāvis Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" pieder Maltas kompānijai "Premier Capital Limited".

"McDonald's" darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu "Luna" Vecrīgā. "Premier Capital Limited" pārvalda vairāk nekā 30 "McDonald's" restorānus Baltijas valstīs un Maltā, un Baltijas valstīs piecu gadu laikā - no 2010.gada līdz 2014.gadam ieskaitot - plāno investēt tālākā attīstībā 27 miljonus latu un paplašināt tīklu līdz 35 restorāniem.

LETA, Nozare.lv/ Foto: Shutterstock