Jenzis: Vecrīgā ir daudz restorānu ar augstām cenām un ne tik augstu kvalitāti
Restorāni rēķinās, ka tūrists vienreiz ienāks, un otrreiz viņiem viņš nemaz vairs nav vajadzīgs, jo atnāks cits.
Bizness un ekonomika

Jenzis: Vecrīgā ir daudz restorānu ar augstām cenām un ne tik augstu kvalitāti

Jauns.lv

Vecrīgā ir daudz dārgu restorānu, kuru piedāvājuma kvalitāte cenai neatbilst, jo ir orientēta uz tūristiem, kas restorānu apmeklē vien reizi, intervijā biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" viedokli pauda restorānu biznesa pārzinātājs triju restorānu īpašnieks Jānis Jenzis.

"Vecrīga ar retiem izņēmumiem ir pārņemta ar tūristiem. Līdzīgi kā tas ir citviet pasaulē, arī Vecrīgā ir daudz dārgu, bet ne tik kvalitatīvu piedāvājumu. Viņi rēķinās, ka tūrists vienreiz ienāks, un otrreiz viņiem viņš nemaz vairs nav vajadzīgs, jo atnāks cits," pastāstīja Jenzis.

Viņš atzina, ka katra negatīva pieredze sabojā priekšstatu par piedāvājumu kopumā. "Bet tā tas ir visā pasaulē. Cilvēki, kas ceļo, zina, ka pilsētu centros labu vietu atrast var salīdzinoši reti, tur tādu ir maz. Es arī varbūt izdzeršu kafiju Svētā Marka laukumā Venēcijā, taču nevienā restorānā, kas tur ir, es pusdienas neēdīšu, bet interesantu itāļu gastronomisku piedāvājumu es meklētu mazā šķērsieliņā, kas mani aizrautu ar smaržu un atmosfēru. Vecrīga ir tūristiem interesants objekts, bet ārpus sezonas, ja tas vien nav piektdienas vai sestdienas vakars, tur tomēr ir salīdzinoši mierīgi," sacīja Jenzis.

BNS/Foto: Lita Krone/LETA

Tēmas