Bizness un ekonomika
2013. gada 20. februāris, 12:42

"Google" akciju vērtība sasniedz rekordaugstu līmeni

Jauns.lv

ASV interneta giganta "Google" akciju cena otrdien sasniegusi rekordaugstu līmeni saistībā ar uzņēmuma veiksmīgajiem finanšu rezultātiem pagājušajā gadā.

"Google" akciju cena otrdienas tirdzniecības sesiju noslēdza ar 1,8% kāpumu - līdz 806,85 dolāriem (424,4 latiem), tādējādi pirmo reizi kompānijas vēsturē pārsniedzot 800 dolāru robežu.

Tirdzniecības sesijas laikā uzņēmuma akciju vērtība uz brīdi bija sasniegusi pat 807 dolārus (424,48 latus).

Pateicoties akciju cenas pieaugumam, "Google" tirgus vērtība sasniegusi 266 miljardus dolāru (139,9 miljardus latu). Turklāt kopš šā gada sākuma kompānijas akciju cena palielinājusies par 14% un par 33% pēdējo 52 nedēļu laikā.

"Google" janvāra beigās paziņoja, ka pērn tas strādājis ar 10,74 miljardu dolāru (5,6 miljardu latu) peļņu, kas ir par 10% vairāk nekā 2011.gadā.

Savukārt 2012.gada ceturtajā ceturksnī uzņēmuma peļņa pieaugusi par 6,7% - līdz 2,89 miljardiem dolāru (1,5 miljardiem latu).

Taču analītiķi norāda, ka uzņēmumu sagaida jauni sarežģījumi. Cenšoties piesaistīt vairāk lietotāju jaunajam e-pastu pakalpojumam "Outlook.com", ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Microsoft" izveidojis negatīvu reklāmas kampaņu, kas vērsta pret "Google" privātuma politiku "Gmail" servisā.

"Domājiet, ka "Google" ciena jūsu privātumu? Padomājiet vēlreiz," teikts "Microsoft" reklāmā. ""Google" pārskata visus "Gmail", kas nosūtīti vai saņemti, meklējot atslēgas vārdus, lai viņi var vērsties pie "Gmail" lietotājiem ar maksas reklāmām."

Tikmēr "Microsoft" norāda, ka kompānijas "Outlook" serviss neskanēs e-pastus, lai iegūto informāciju izmantotu tiešsaistes reklāmās.

Tajā pat laikā Francijas datu aizsardzības aģentūra CNIL pirmdien paziņoja, ka Eiropas datu aizsardzības aģentūras gatavojas sākt lietu pret "Google" pēc tam, kad uzņēmums nav spējis ievērot aģentūru rīkojumu un panākt "Google" privātuma politikas atbilstību Eiropas Savienības (ES) noteikumiem.

BNS