Speciālisti aicina olas ēst atbildīgi: kārtīgi izvārīt un ilgi neglabāt
Mediķi, iegādājoties produktus, aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību preces ražošanas un derīguma termiņam. Nedrīkst pirkt produktus, kam beidzies derīguma termiņš.
Bizness un ekonomika

Speciālisti aicina olas ēst atbildīgi: kārtīgi izvārīt un ilgi neglabāt

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina Lieldienas olas ēst atbildīgi, pārliecinoties, vai tās nav bojātas un ir pietiekami labi izvārītas, pavēstīja SPKC pārstāve Laura Ševčenko.

SPKC epidemiologi aicina uzturā nelietot jēlas olas. Olas vārot, tās pilnībā jāiegremdē ūdenī un jāvāra septiņas minūtes.

Olas jāglabā tikai ledusskapī, bet ieplīsušas olas jāizmet. Ēdieni, kuru sastāvā ir jēlas olas, jāapēd tūlīt pēc to pagatavošanas.

Ja Lieldienu svinēšana bērnudārzos, skolās un darba kolektīvos tiek organizēta pēc svētkiem, iedzīvotāji aicināti būt piesardzīgiem – ja uz šiem pasākumiem plānots ņemt līdzi krāsotas olas, jāatceras, ka brīvdienās nokrāsotās olas jau var būt bojātas. Uz pēcsvētku pasākumu tiek ieteikts līdzi ņemt svaigi krāsotas olas.

Lieldienās neatņemama svētku sastāvdaļa ir arī kopīgas ēdienreizes ģimenes vai draugu lokā.

Mediķi, iegādājoties produktus, aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību preces ražošanas un derīguma termiņam. Nedrīkst pirkt produktus, kam beidzies derīguma termiņš.

Nevajadzētu iegādāties arī produktus, kam ir bojāts, netīrs iepakojums vai arī bojāts produkts.

Lieldienu brīvdienas būs četras dienas – no 29.marta līdz 1.aprīlim.

BNS / Foto: EPA