Izsolē pārdoti 52 "Latvijas Krājbankas" bankomāti
"Latvijas Krājbankas" 52 bankomātu pirmā izsole bija paredzēta 10.jūnijā, taču tā nenotika, jo uz to nepieteicās neviens pretendents.
Bizness un ekonomika

Izsolē pārdoti 52 "Latvijas Krājbankas" bankomāti

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē atkārtotā izsolē pārdoti 52 likvidējamajai "Latvijas Krājbankai" piederoši bankomāti, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankas administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Kā kustamas mantas lietu kopība pārdoti pieci "Winkor Nixdorf" bankomāti "ProCash 4000". To novērtējums un izsoles sākumcena bija 49 000 latu. Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Šajā izsolē piedalījās trīs dalībnieki

Tāpat kā kustamas mantas lietu kopība tika pārdoti 47 "Diebold" bankomāti "Opteva 562". To novērtējums un izsoles sākumcena bija 94 500 latu. Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar PVN. Šajā izsolē piedalījās divi dalībnieki.

"Šīs bija atkārtotās izsoles un notika ar lejupejošu soli. Lēmums par atkārtotu izsoli ar lejupejošu soli tik pieņemts, ņemot vērā tirgus situāciju un potenciālo pircēju interesi par izsolē izliktajiem aktīviem, kā arī aktīvu uzglabāšanas un uzturēšanas izmaksas," skaidroja Fīrmanis.

"Latvijas Krājbankas" 52 bankomātu pirmā izsole bija paredzēta 10.jūnijā, taču tā nenotika, jo uz to nepieteicās neviens pretendents. Izsoles sākumcenas bija tādas pašas kā atkārtotajā izsolē noteiktās.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA