Skype strādā pie trīs dimensiju videozvanu iespējām
Noskatīties 3D filmu kinoteātrī ir kas cits, kā pavadīt vakaru speciālajās brillēs mājas dīvānā. Skype cer, ka viss mainīsies.
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 31. augusts, 18:33

Skype strādā pie trīs dimensiju videozvanu iespējām

Jauns.lv

Daži izgudrojumi un tehnoloģijas ir patiešām lieliski, taču ar noteikumu, ka vismaz daļa potenciālo lietotāju tām ir gatavi. Šķiet, Skype nedaudz aizsteidzies notikumiem priekšā.

Kā tapis zināms, Skype strādā pie kādas jaunas tehnoloģijas, kas būtu patiešām iespaidīgs sasniegums, ja vien lietotāju tehniskās iespējas ļautu to pielietot dzīvē. Šoreiz stāsts ir par 3D videozvaniem.

Microsoft viceprezidents Marks Džilets par jaunajām iestrādēm atklājis intervijā BBC žurnālistam. Šī saruna bija veltīta visiem iecienītās aplikācijas Skype desmitās gadskārtas jubilejai.

Tad nu intervijā atklājās, ka Skype labratorija darbojas pie trīs dimensiju videozvanu iespēju abos virzienos, kas nozīmē, ka līnijas vienā galā signāls tiks uztverts 3D režīmā, bet otrajā projecēts.

Lai šādus plānus realizētu, datoram būs nepieciešama nevis viena, bet vairākas kameras. Turklāt, tām jāatrodas dažādos leņķos, lai radītu 3D signālu. Protams, arī signāla uztvērējam jābūt aprīkotam ar trīs dimensiju monitoru.

Lai šāda sistēma darbotos, nepieciešama atbilstoša aparatūra, kas pagaidām vēl parastam lietotājam nav pieejama un nav pat nojausmas, kad varētu būt.

Tomēr Skype radošie un tehniskie prāti ir gatavi šādai iespējai un cer, ka 3D tehnoloģijas attīstīsies ātrāk, kā bija iecerēts. Kā zināms, arī 3D televizori pagaidām nav sasnieguši cerēto popularitāti.

Kasjauns.lv, Foto: publicitātes foto