Dubaija spēj pārsteigt un apburt
Bizness un ekonomika
2013. gada 17. oktobris, 16:06

Dubaija spēj pārsteigt un apburt

Jauns.lv

Definitely Dubai. Šis sauklis rotā Dubaijas tūrisma departamenta un marketinga pārstāvniecības (Department of Tourism and Commerce Marketing) sienu! Tiešām – Dubaija, kas ir viens no septiņiem Apvienoto Arābu Emirātiem, spēj pārsteigt un apburt.

Pateicoties ceļojumu birojam GoAdventure un aviokompanijai Turkish Airlines, mums bija iespēja pārliecināties par Dubaijas vērienīgumu, bagātību un gudro valsts pārvaldi, ko šobrīd vada šeihs Mohammed Bin Rashed.

Kas jāredz un jāpiedzīvo?

Dubaijas muzejs, pastaiga gar Persijas līci, senās Dubaijas centrs – mums kā eiropiešiem ir pierasts apmeklēt muzejus, izstādes, teātrus un operas, bet Dubaijā šī pastaiga pa pagātnes mantojuma takām un muzejiem var šķist salīdzinoši īsa, ņemot vērā neilgo Dubaijas vēsturi. Noteikti gida sabiedrībā apmeklējiet Dubaijas muzeju, izstaigājiet vecās Dubaijas ieliņas, noejiet gar Persijas līci un uzklausiet gidu bagātīgo stāstījumu par vēsturi, pirmajiem iedzīvotājiem, kultūru un tradīcijām. Šis ceļojums pa muzeju un līci ļauj labāk saprast gan kultūras mantojumu, gan ģērbšanas stilu, gan ģimenes vērtības. ( http://visiting.definitelydubai.com/things-to-see/heritage-a-museums/dubai-museum)

Burj Khalifa – 828 metrus augstā ēka, kas tika atklāta 2010. gada 4. janvārī un ir augstākā celtne pasaulē. Izmantojiet iespēju uzbraukt uz 124. stāvu un baudīt pasakaino panorāmas skatu uz Dubaiju. Apmeklējiet muzeju, izvēlieties suvenīrus. Turpat Burj Khalifa piekājē noteikti jānobauda brīnišķīgās Dubaijas muzikālās strūklakas. Neaizmirstams piedzīvojums. Burj Khalifa atrodas arī lielākais iepirkšanās centrs – Dubai Mall, iekšējā iepirkšanās centra platība ir 55 hektāri, vairāk nekā 1200 veikalu un vairāk nekā 200 vietu, kur ieturēt maltīti vai baudīt kādu dzērienu. Un, protams, izklaide, piemēram, Dubaijas akvārijs, kinoteātris, izklaides zona bērniem KidZania un daudz kas cits.

Mall of the Emirates – šis tirdzniecības centrs piedāvā lieliskas izklaides iespēju visai ģimenei – Ski Dubai (slēpošanas trase iekštelpās), VOX kinoteātris ar 14 zālēm un daudz citu aktivitāšu visai ģimenei.

Burj al Arab, Atlantis, the Palm; Jumeirah Beach Hotel – šīs trīs viesnīcas ir ne tikai lieliska apmešanās vieta, bet arī izcili arhitektūras pieminekļi un attaisno Dubaijas šeiha vēlmi, lai Dubaija būtu pirmā un vērienīgākā jebkurā jomā.

Tuksneša safari – jauks dienas noslēgums ir safari brauciens pa tuksnesi ar džipiem. Metot līkumus starp vēju sadzītajiem smilšu kalniem, nevar valdīt smieklus, asaras un kliedzienus. Pēc brauciena pa tuksnesi nokļūsiet beduīnu nometnē, kur varēsiet baudīt garšīgu ēdienu, priekšnesumus, piemērīt beduīnu tērpus un izjust lielisku gaisotni pašā tuksneša sirdī. Kā arī nedrīkst aizmirst arī izbaudīt izjādi kamieļa mugurā.

Kur palikt?

Vietas izvēle ir atkarīga no jūsu ceļojuma mērķa – vai tas ir biznesa vai izklaides brauciens. Šis mērķis jums noteikti palīdzēs izvēlēties viesnīcu – tā būs vai nu vairāk pilsētas centrā, vai – gluži otrādi – pie zeltaini smilšainās pludmales. Daži ieteikumi. Armani Hotel (ekskluzīvi Burj Khalifa), JW Marriott Marquise (pasaules augstākā viesnīca 355 metru augstumā biznesa rajonā), Madinat Jumeirah Resort; One&Only Royal Mirage (viesnīcu komplekss ar plašu cenu amplitūdu un izklaides iespējām, zeltainu pludmali), Burj al Arab; Atlantis, the Palm (lieliska vieta ģimenēm ar bērniem, kas vēlas daudzveidīgi atpūsties, brīnišķīgs akvaparks), Jumeirah Beach Hotel, netālu no lidostas, 10 minūšu attālumā no Dubaijas centra, budžeta klases viesnīca Al Bustan Residence.

Pēcvārds

Viens no labākajiem atvaļinājuma galamērķiem ģimenēm, jo šī ir viena no visdrošākajām vietām pasaulē ar milzum daudz iespējām atpūsties. Jauniešiem un draugu kompānijām jārēķinās, ka alkoholiskos dzērienus var iegādāties Tax free veikalos pirms ierašanās Dubaijā un tikai viesnīcās (turklāt ne visās). Sievietēm nav jāievēro vietējo iedzīvotāju ģērbšanās stils, bet jāizturas pieklājīgi, jāievēro ieteiktais ģērbšanās stils viesnīcās un apskates objektos, bet uz ielas var justies droši (skatieni noteikti sekos, bet tas ir neuzkrītoši, jo uzkrītoši pētīt skaitās nepieklājīgi – gan vietējiem, gan tūristiem). Pāriem nevajadzētu izrādīt savu pieķeršos un mīlināties publiskās vietās, jo tas aizvaino vietējos iedzīvotājus, kā arī nekādā gadījumā nebildējiet arābu sievieti, pirms neesat palūguši viņas atļauju.

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto

Tēmas