"Maxima" patiešām izjūt boikotu. Apgrozījums krities, pircēji ir zaudēti
Ne tikai Rīgā, bet arī mazajās pilsētās krities "Maxima" apmeklētāju skaits.
Bizness un ekonomika
2013. gada 5. decembris, 08:42

"Maxima" patiešām izjūt boikotu. Apgrozījums krities, pircēji ir zaudēti

Jauns.lv

Mazumtirgotājs "Maxima" boikota dēļ ir zaudējusi pircējus un daļu apgrozījuma, ceturtdien intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

"Ir skaidrs, ka "Maxima"  apgrozījums ir krities. Mēs to redzam no mūsu biedriem, kuri strādā kādos no tirdzniecības centriem ar "Maxima" veikaliem. Tāpat esam saņēmuši ziņas no reģioniem. Ir redzams, ka ir kritums,"  teica Danusēvičs.

Viņš piekrita, ka traģēdijā vainīgie ir jāsoda, taču, viņaprāt, boikots nav īsti pareizais risinājums. "Katram patērētājam ir jāizdara sava izvēle, kur iepirkties. Taču, ja uzņēmums ir atzinis savas kļūdas un mēģina tās labot, tad boikots... Vienmēr ir jautājums, vai tie cilvēki, kas tur strādā vai ražo ir sodāmi šādā veidā?" jautāja Danusēvičs, aicinot sabiedrību uz sapratni.

Viņš arī rosināja atbalstīt vietējos tirgotājus. "Ir skaidrs, ka "Maxima"  zaudēs daļu apgrozījuma par labu citiem tirgus spēlētājiem. Jautājums, kad "Maxima"  atgūs to un vai atgūs. Redzēsim, kā notiks,"  teica LTA vadītājs.

Rīgā, Zolitūdē veikalā "Maxima" 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji.

Tāpat ziņots, ka cilvēki sociālajos tīklos izplata aicinājumus neiepirkties mazumtirgotāja "Maxima Latvija" veikalos, kamēr nav sodītas par traģēdiju Zolitūdes lielveikalā atbildīgās personas.

Aicinājumi boikotēt veikalus "Maxima" pēdējā laikā ir pieņēmušies spēkā. Demisionējošais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kā arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un zemkopības ministre Laimdota Straujuma paziņojuši, ka vairāk neiepirksies veikalos "Maxima".

LTA brīvprātīgi apvienojušies vairāk nekā 600 uzņēmēju, kuri nodarbojas ar tirdzniecību, ēdināšanu un pakalpojumu sniegšanu. LTA  ir izveidojusi tirdzniecības pārstāvniecības četrās Austrumu un Vidusāzijas valstīs, no kurām lielākā ir Ukrainā.

BNS, Foto: Ieva Čīka/Diāna Lozko/LETA