Ceļā uz Ķīnu pazudusi Malaizijas lidmašīna ar 239 cilvēkiem
Lidmašīnas meklēšanu sākusi Vjetnamas Aizsardzības ministrija.
Pasaulē

Ceļā uz Ķīnu pazudusi Malaizijas lidmašīna ar 239 cilvēkiem

Jauns.lv

Vjetnamas gaisa telpas tuvumā sestdien (vēlu piektdienas vakarā pēc Latvijas laika) pazudusi Malaizijas pasažieru lidmašīna ar 239 cilvēkiem, paziņoja amatpersonas.

Ceļā uz Ķīnu pazudusi Malaizijas lidmašīna ar 239 ...

Malaizijas nacionālās aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīna "Boeing 777-200" ar 227 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem bija ceļā no Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpuras uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, kad ar to pārtrūka sakari. Tas notika pulksten 2.40 pēc vietējā laika (23.40 pēc Latvijas laika) netālu no Vjetnamas dienvidu provinces Kamau neilgi pirms tam, kad aviolainerim bija paredzēts pāriet Vjetnamas Hošiminas lidojumu kontrolcentra atbildības zonā.

Lidmašīna pazuda no radaru ekrāniem, tās apkalpe dispečeriem neziņoja par briesmām un no tās netika saņemti automātiski trauksmes signāli.

Pasažieru vidū ir 153 Ķīnas, 38 Malaizijas, 12 Indonēzijas, septiņi Austrālijas, četri ASV, tostarp zīdainis, kā arī trīs Francijas un vairāku citu valstu, piemēram, Austrijas, Itālijas, Jaunzēlandes, Kanādas, Krievijas, Nīderlandes, Taivānas un Ukrainas pilsoņi.

Sākta plaša lidmašīnas meklēšana. Tiek pieļauts, ka tā ir iegāzusies ūdenī.

Lidmašīnas meklēšanu sākusi Vjetnamas Aizsardzības ministrija. Malaizija ir nosūtījusi lidmašīnu, divus helikopterus un četrus kuģus savu teritoriālo ūdeņu pārmeklēšanai Dienvidķīnas jūras austrumu piekrastē.

Arī Filipīnas paziņoja, ka sūta trīs jūras spēku patrulēšanas kuģus un izlūkošanas lidmašīnu, lai palīdzētu meklēšanas darbos.