Pirmo reizi Ziemeļkorejas maratonā var pieteikties arī ārzemju skrējēji
Valsts diktators Kims Čenuns.
Pasaulē
2014. gada 2. aprīlis, 13:02

Pirmo reizi Ziemeļkorejas maratonā var pieteikties arī ārzemju skrējēji

Jauns.lv

Ziemeļkorejas galvaspilsētas Phenjanas maratonā, kurš norisināsies 13. aprīlī, pirmo reizi atļauts startēt arī ārvalstu skrējējiem amatieriem, jo līdz šim 27 gadus ilgajā maratona vēsturē tajā piedalījās tikai vietējie un īpaši uzaicināti profesionāli sportisti.

Vēlmi piedalīties maratonu skrējējiem eksotiskajās sacensībās izteikuši 200 skriešanas amatieri, atklāja Pekinā bāzētās ceļojumu aģentūras "Koryo Tour" darbinieks Saimons Kokerels. Ceļojumu aģentūra sadarbojas ar Ziemeļkorejas varas institūcijām, veidojot tūristu grupas, kuras vēlas apmeklēt Ziemeļkoreju.

Phenjanas maratona distance vijas pa pilsētas centrā. Stars tiek dots valsts galvenajā stadionā, kurā ir vietas 70 000 skatītājiem. Turpat notiek arī skrējiena finišs.

Līdzīgi kā citos maratonos, arī Phenjanā dalībnieki sacenšas ne tikai maratona (42,195 km), bet arī pusmaratona (21,097) un 10 kilometru distancēs. Maratons ir iekļauts Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) kalendārā. Pērn skrējienā uzvarēja Etiopijas skrējējs Ketema Niguse, kurš finišēja pēc divām stundām, 13 minūtēm un četrām sekundēm, bet sievietēm ātrākā bija mājiniece Kima Migjonga, kuras rezultāts bija divas stundas, 26 minūtes un 32 sekundes.

BNS, Foto: EPA/LETA