2014. gada 27. aprīlis, 23:21

ASV sankcijas pret Krieviju būs vērstas pret aizsardzības rūpniecību

Jauns.lv

Nākamā ASV sankciju kārta pret Krieviju Ukrainas dēļ būs vērsta pret aizsardzības rūpniecību, kā arī pret Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuviem cilvēkiem un firmām, svētdien paziņoja ASV prezidenta padomnieka nacionālās drošības jautājumos vietnieks Tonijs Blinkens.

"No šīs nedēļas, koordinējoties ar mūsu sabiedrotajiem un partneriem, mēs izdarīsim papildu spiedienu uz viņam (Putinam) vistuvākajiem cilvēkiem, uz viņu kontrolētajām kompānijām, uz aizsardzības rūpniecību," Blinkens paziņoja telekanālā CNN.

Citā intervijā telekanālam CBS Blinkens sacīja, ka sankcijas skars augsto tehnoloģiju eksportu uz Krievijas aizsardzības rūpniecības uzņēmumiem.

ASV prezidents Baraks Obama svētdien paziņoja, ka jaunas starptautiskās sankcijas pret Krieviju ir vēstījums šai valstij, ka tai jāizbeidz provokācijas Ukrainas austrumos.

Pasaules septiņu ekonomiski attīstītāko valstu grupa G7 sestdien vienojās par jaunu sankciju vēršanu pret Krieviju saistībā ar krīzi Ukrainā. Informēts avots atklāja, ka ASV jaunas sankcijas varētu noteikt jau pirmdien. Pirmdien par jaunām sankcijām pret Krieviju saistībā ar krīzi Ukrainā lems augsta ranga Eiropas Savienības amatpersonas.

Blinkens lika saprast, ka ASV neapmierinās Ukrainas lūgumus nosūtīt tai ieročus apstākļos, kad Krievija koncentrējusi karaspēku pie Ukrainas robežas un jebkuru brīdi var iebrukt Ukrainā. "Mēs varētu nosūtīt ieročus Ukrainai. Tas nekādi nemainītu viņu spēju pretoties krieviem," sacīja Blinkens.

Viņš sacīja, ka tā vietā ASV koncentrēsies uz ekonomiskās palīdzības sniegšanu Ukrainai.

BNS