Padomju tradīcijas atgriežas - 1.maijā Kremlis rīkos "darbaļaužu demonstrāciju"
Pasaulē
2014. gada 29. aprīlis, 20:16

Padomju tradīcijas atgriežas - 1.maijā Kremlis rīkos "darbaļaužu demonstrāciju"

Jauns.lv

Krievija iecerējusi atjaunot komunistiskā režīma kārtējo "tradīciju", un 1.maijā pirmo reizi kopš 1991.gada Maskavas Sarkanajā laukumā atkal tiks rīkota "darbaļaužu demonstrācija".

"Krima ir atgriezusies Krievijā, un arodbiedrības atgriežas Sarkanajā laukumā!" preses konferences laikā paziņoja Maskavas arodbiedrību federācijas prezidents Sergejs Černovs.

Tā dēvētā Starptautiskā darbaļaužu diena bija viena no galvenajām svinamajām dienām boļševistiskā režīma kalendārā, un šajā datumā tika organizētas "tautas manifestācijas", kuru dalībnieki defilēja gar komunistiskās partijas bonzām tribīnēs.

Vispompozākās režīma slavināšanas orģijas tika rīkotas Maskavas Sarkanajā laukumā, un režīma vadoņi tajās noraudzījās no ložas, kas iekārtota uz pirmā boļševiku režīma vadoņa Ļeņina mauzoleja.

Lēmums atjaunot "tautas manifestācijas" Sarkanajā laukumā acīmredzot saistīts ar Kremļa centieniem vēl vairāk uzkurināt šovinisma drudzi, kas pēdējo mēnešu laikā pārņēmis visu Krieviju, pateicoties iebrukumam Ukrainā un tai sekojošajai Krimas aneksijai.

"Šī gada demonstrācija būs arī antifašistiska, ņemot vērā situāciju pie mūsu robežām," paziņojis partijas "Darba savienība" līderis Aleksandrs Šeršukovs, kura vadītā organizācija pēc Krimas aneksijas aktīvi piedalījusies prezidenta Vladimira Putina režīma atbalsta akcijās.

1.maija manifestācijas organizatori paziņojuši, ka uzaicinājuši savā gājienā piedalīties arī Putinu, taču pagaidām vēl nav saņēmuši atbildi.

Pagājušā gada 1.maijā Putins paziņoja par savulaik boļševiku tirāna Josifa Staļina iedibinātās "Darba varoņa" medaļas atjaunošanu.

LETA /Foto: All Over Press