Krievijas prezidents par citu valstu attieksmi: "Nē, diskomfortu nejūtu"
Vladimiram Putinam svarīgs ir rezultāts, nevis braukšana "ciemos" un draudzēšanās ar citām valstīm.
Pasaulē
2014. gada 23. novembris, 19:35

Krievijas prezidents par citu valstu attieksmi: "Nē, diskomfortu nejūtu"

Jauns.lv

Krievija neveidos jaunu "dzelzs priekškaru", jo apzinās, ka šāda politika būtu postoša valstij, svētdien publicētā intervijā paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Atbildot uz jautājumu, vai valsts vadība necenšas "būvēt jaunus žogus", Putins sacīja: "Mēs - nē. Un to nedarīsim. Mēs saprotam, ka dzelzs priekškars būtu postošs mums."

"Citu valstu vēsturē ir bijuši periodi, kad valstis centās norobežoties no pārējās pasaules, ļoti dārgi samaksājot par to. [Samaksājot] praktiski ar degradāciju un sabrukumu. Mēs nekādā gadījumā neiesim šo ceļu. Un ap mums neviens sienu neuzbūvēs. Tas nav iespējams," teica Krievijas prezidents intervijā valsts ziņu aģentūrai TASS, kas tika ierakstīta 13.novembrī Vladivostokā.

Putins arī sacīja, ka nejūt diskomfortu no tā, ka Krievijas attiecības ar "Lielo septiņnieku" (G7) ir kļuvušas vēsākas.

"Nē, nejūtu. Kam man diskomforts? Man vajadzīgs rezultāts," paziņoja Putins.

"Ziniet, ja mēs gribam uzsist cits citam pa plecu, saukties par draugiem, braukt ciemos arī uz G8, bet visa neformālas saziņas vērtība ir atļaujā pasēdēt blakus, neņemot vērā mūsu intereses un neievērojot Krievijas pozīciju vienu vai otru svarīgu jautājumu risināšanā, tad kāpēc mums tas vajadzīgs?" jautāja Putins.

"Es kļuvu par valsts prezidentu ne jau tāpēc, lai apmierinātu personīgās ambīcijas. Man tas nepavisam nav vajadzīgs, ja Krievijas intereses netiek ievērotas. Tātad, mēs nebrauksim ciemos, bet tiksimies citos forumos, lietišķā gaisotnē," sacīja Putins.

BNS, Foto: EPA/LETA