Krievijā netālu no AES nograndis milzīgs sprādziens. VIDEO
Iespaidīgais sprādziens Kurskā.
Pasaulē
2014. gada 2. decembrī, 00:56

Krievijā netālu no AES nograndis milzīgs sprādziens. VIDEO

Jauns.lv

Pirmdienas vakarā Kurskā, Gremjačenskas ielā notika sprādziens elektrības apakšstacijā. Bez gaismas palikusi puse no Ziemeļrietumu mikrorajona apkārtnes, par to ziņo Kurskas ārkārtas preses dienestā.

Krievijā netālu no AES nograndis milzīgs sprādzien...

Pirmdienas vakarā Krievijas pilsētā Kurskā noticis sprādziens. Ziņas par to, kur tieši sprādziens noticis un kas tam bijis par iemeslu ir pretrunīgas. Sākotnēji soctīklos izplatījās aizdomas, ka sprādziens, iespējams, noticis Kurskas atomelektrostacijā, kas gan atrodas patālu no pašas pilsētas.

Jaunākās mediju ziņas liecina, ka Kurskā sprādziens noticis kādā elektropadeves apakšstacijā. Bez gaismas palikusi puse no Ziemeļrietumu mikrorajona apkārtnes. Nav ziņu, ka avārijā būtu cietušie.

Pirmās ziņas par enerģijas padeves traucējumiem sociālajos tīklos parādījās ap pulksten astoņiem vakarā. Ieraksti soctīklos liecināja, ka trūkst ne tikai gaismas, bet arī ūdens apkures caurulēs pamazām atdziest.

Oficiālie apgabala pārstāvji izteikušies, ka negadījuma rezultātā daļa pilsētas palikusi bez elektrības. Negadījuma iemesls esot īslaicīgs tīkla īssavienojums, ko noskaidrojis medijs LifeNews. Nostrādājusi apakšstacijas automātiskā aizsardzība, kad no ierindas izgājis viens no kondensatoriem, nekāda ugunsgrēka neesot bijis, par ko skaidro uzņēmums "Kvadra", kas apsaimnieko termoelektrostaciju. Šobrīd notikuma vietā darbojas speciālisti, kuri novērš avārijas sekas un strādā, lai atjaunotu elektroenerģijas padevi.

Kurska ir pilsēta Krievijā, kura atrodas rietumos netālu no Ukrainas robežas. Kurska atrodas Sumskajas rajonā. Tur atrodas ceturtā spēcīgākā Atomelektrostacija Eiropā.

Aculiecinieku fiksētais sprādziens Kurskā - video:

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas