Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Itālijā pieņem likumu, kas aizliedz pilsoņiem izmantot surogātmātes pakalpojumu ārvalstīs
foto: Pexels.com/@Andre Furtado
Likuma atbalstītāji savukārt apgalvo, ka tas nepieciešams, lai aizsargātu iesaistīto bērnu un sieviešu tiesības.
Pasaulē

Itālijā pieņem likumu, kas aizliedz pilsoņiem izmantot surogātmātes pakalpojumu ārvalstīs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Itālijā 17. oktobrī pieņēma likumprojektu, kas kriminalizē surogātmāšu pakalpojumu izmantošanu ārpus valsts robežām, vēsta "Euronews".

Itālijā pieņem likumu, kas aizliedz pilsoņiem izma...

Saskaņā ar jaunievedumiem Itālijas pilsoņi, kas šādus pakalpojumus izmanto ārvalstīs, var tikt saukti pie kriminālatbildības, kas paredz naudas sodus vai brīvības atņemšanu.

Kā raksta "Euronews", jaunais likums kļuvis par nopietnu diskusiju objektu politiķu, sabiedrisko darbinieku un tiesībsargu vidū. Likuma kritiķi norāda, ka tas pārkāpj pilsoņu tiesības, ierobežojot viņu iespējas veidot ģimenes ar moderno reproduktīvo tehnoloģiju palīdzību. Daudzi baidās, ka šī iniciatīva var novest pie viendzimuma pāru un neauglīgu cilvēku diskriminācijas, kuri nespēj tikt pie bērniem dabiskā ceļā, kā arī norāda uz jaunās normas formulējumu izplūdumu.

Likuma atbalstītāji savukārt apgalvo, ka tas nepieciešams, lai aizsargātu iesaistīto bērnu un sieviešu tiesības. Viņi uzskata, ka komerciāla surogātmāšu izmantošana var novest pie sieviešu tiesību ekspluatācijas un pārkāpšanas, īpaši nabadzīgajās valstīs, kur līdzīgi pakalpojumi kļūst par ienākumu avotu. 

Tēmas