Pēc apsūdzībām terorisma slavināšanā no Francijas deportēts Osama bin Ladena dēls Omārs
foto: REUTERS/SCANPIX
Omārs bin Ladens kopā ar sievu kopš 2016. gada dzīvoja Normandijā.
Pasaulē

Pēc apsūdzībām terorisma slavināšanā no Francijas deportēts Osama bin Ladena dēls Omārs

Anna Klāra

Jauns.lv

Francijas jaunais iekšlietu ministrs Bruno Retaijo paziņojis, ka saistībā ar terorisma slavināšanu sociālajos tīklos no Francijas deportēts Osama bin Ladena dēls Omārs. Vīrietis gan savu vainu apsūdzībās noliedz.

Pēc apsūdzībām terorisma slavināšanā no Francijas ...

Retaijo norāda, ka bin Ladens 2023. gadā savos sociālo tīklu kontos slavinājis terorismu, un, saistībā ar draudu "nacionālajai drošībai" pieņemts lēmums viņu deportēt no Francijas Ornas prefekta, kurā viņš ilgstoši uzturējās. Ministrs norādījis, ka bin Ladenam iebraukšana Francijā ir liegta, tomēr viņš neprecizēja kad un uz kurieni bin Ladens tika deportēts.

Francijas medijs "Le Parisien" atklājis, ka Omars bin Ladens patlaban mitinās Katarā un iesniedzis pret Francijas valdības lēmumu apelāciju, ko tiesa aizvadītajā piektdienā noraidījusi. Bin Ladens visas viņam uzrādītās apsūdzības stingri noliedzis. 

"Kāds ieguva manu Twitter paroli un uzlauza kontu," par saviem ierakstiem sociālajos tīklos vēstījis bin Ladens. Interesanti, ka tie tika publicēti 2023. gada 2. maijā, viņa tēva dzimšanas dienā. Šobrīd jau dzēstajos ierakstos bija minēti sekojoši vārdi: "Vēsture tiek rakstīta ar cilvēku asinīm – tās stāsta par mocekļiem, kas radīja vēsturi, cēla nācijas un nesa slavu. Viņu asinis ir mūsu ticības dzīvības līnija līdz pastarajai dienai. Dusi mierā." Bin Ladens medijiem atklājis, ka viņam vairs nav piekļuve savam mikroblogošanas vietnes "X" kontam un viņš norādījis, ka stingri "nosoda vardarbību un terorismu".

Omārs līdz šim darbojās kā mākslinieks, un viņa darbi dažādās mākslas galerijās tika pārdoti par 800 līdz 3000 eiro. Viņš kopā ar sievu, kādu Lielbritānijas pilsoni, kopš 2016. gada mitinājās Francijas reģionā Normandijā.  Lai gan Omārs bin Ladens sāka trenēties teroristiskā grupējuma al-Qaeda nometnēs 14 gadu vecumā, viņš teroristu organizāciju pameta 2000. gadā. Bet 2008. gada intervijā ar ABC News viņš sacīja, ka  "viņa tēvs ir ļoti labsirdīgs cilvēks... un viņam ļoti žēl, ka viņš ir vainojams 11. septembra teroraktos."