Netanjahu: jums ir iespēja glābt Libānu, pirms tā iekrīt ilgstoša kara bezdibenī
foto: Shutterstock
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Pasaulē

Netanjahu: jums ir iespēja glābt Libānu, pirms tā iekrīt ilgstoša kara bezdibenī

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Libānas iedzīvotājiem draud "posts un ciešanas", kāds jau pieredzēts Gazas joslā, ja viņi neatbrīvos valsti no kaujinieku grupējuma "Hezbollah", otrdien brīdināja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Netanjahu: jums ir iespēja glābt Libānu, pirms tā ...

"Jums ir iespēja glābt Libānu, pirms tā iekrīt ilgstoša kara bezdibenī, kas novedīs pie posta un ciešanām, kādu mēs redzam Gazā," Netanjahu sacīja video uzrunā, kas adresēta Libānas iedzīvotājiem. "Es saku jums, Libānas tauta, atbrīvojiet savu valsti no "Hezbollah", lai šis karš varētu beigties."

Netanjahu sacīja, ka Izraēlas spēki "iznīcināja tūkstošiem teroristu, arī pašu ["Hezbollah" līderi Hasanu] Nasrallu un Nasrallas aizstājēju un viņa aizstājēja aizstājēju".

Sestdien augsta līmeņa "Hezbollah" avots sacīja, ka pēc Izraēlas triecieniem pagājušajā nedēļā tika zaudēts kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts uzskatīts par nākamo "Hezbollah" līderi.

Izraēlas bruņotie spēki nepārtraukti veic uzlidojumus Beirūtas dienvidu priekšpilsētām, veic triecienus "Hezbollah" vadītājiem, militārajiem objektiem un ieroču noliktavām. Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants otrdien sacīja, ka grupējums "Hezbollah" pēc triecieniem tā bastioniem un līdera nogalināšanas ir "sagrauts un salauzts".

Izraēlas armija kopš 23.septembra intensīvi bombardē Libānas dienvidus un Beirūtas dienvidu piepilsētas, atbildot uz "Hezbollah" uzbrukumiem Izraēlas teritorijai. 1.oktobrī Izraēla Libānā sāka sauszemes operāciju.

Izraēlas deklarētais mērķis ir padzīt "Hezbollah" kaujiniekus no robežas apvidus, lai aptuveni 60 000 iedzīvotāju, kas "Hezbollah" apšaužu dēļ evakuēti no Izraēlas ziemeļiem, varētu atgriezties mājās.