ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs iekļuvis Izraēlas "melnajā sarakstā"; Izraēlas ārlietu ministrs viņu nodēvē par "teroristu atbalstītāju"
foto: ZUMAPRESS.com
ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs
Pasaulē

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs iekļuvis Izraēlas "melnajā sarakstā"; Izraēlas ārlietu ministrs viņu nodēvē par "teroristu atbalstītāju"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Izraēla pasludinājusi ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu par nevēlamu personu, kura vairs nedrīkst iebraukt šajā valstī. Par šāda lēmuma iemeslu Izraēlas Ārlietu ministrija norādīja Gutērreša pienācīgi nenosodīto Irānas raķešuzbrukumu Izraēlai.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs iekļuvis Iz...

"Šodien es pasludināju ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu par "persona non grata" Izraēlā un viņam aizliedzu iebraukšanu valstī," paziņoja Izraēlas ārlietu ministrs Izraēls Kacs. "Ikviens, kurš nespēj viennozīmīgi nosodīt Irānas briesmīgo uzbrukumu Izraēlai, kā to darījusi gandrīz ikviena pasaules valsts, nav pelnījis spert kāju uz Izraēlas zemes."

"Šis ir ģenerālsekretārs, kurš vēl nav nosodījis "Hamas" slepkavu 7. oktobrī sarīkoto slaktiņu un seksuāla rakstura zvērības, un nav vadījis pasākumus, lai to pasludinātu par teroristu organizāciju. Ģenerālsekretārs, kurš sniedz atbalstu "Hamas" teroristiem, izvarotājiem un slepkavām, "Hizbollah", hutiešiem un tagad Irānai — pasaules terorisma flagmanim — paliks atmiņā kā ANO vēstures traips," paziņoja Kacs.

"Izraēla turpinās aizsargāt savus pilsoņus un aizstāvēt savas valsts cieņu ar Antoniu Gutērrišu vai bez viņa."

Jauns.lv jau ziņoja, ka Irāna 1. oktobra vakarā izšāva uz Izraēlu apmēram 200 raķetes, taču Izraēla ar sabiedroto palīdzību to lielāko daļu neitralizēja un solīja atmaksu.