Pasaulē

Gaidiet iespaidīgu atbildi jau šonakt, sola Izraēla

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Izraēlas armija paziņojusi, ka Irānas raķešuzbrukumam būs nopietnas sekas un jau šonakt sekos atbildes triecieni, tiesa, nekonkretizējot, vai pa pašu Irānu vai pa tās atbalstītās šiītu teroristu organizācijas "Hizbollah" mērķiem. Pirms tam Irānas vadība brīdinājusi Izraēlu neatbildēt, lai neizraisītu vēl postošāku uzbrukumu.

Gaidiet iespaidīgu atbildi jau šonakt, sola Izraēl...

"Izraēlas un ASV pretgaisa aizsardzības sistēmas nostrādāja efektīvi. Bija cieša sadarbība [raķešu] noteikšanā un pārtveršanā," paziņoja Izraēlas armijas pārstāvis Daniels Hagari, piebilstot, ka Irāna bija izšāvusi 180 raķetes. "Mēs vēl veicam izmeklēšanu, un negribu sniegt ienaidniekam visu informāciju."

"Irāna šovakar pastrādāja nopietnu darbību un grūž Tuvos Austrumus uz [konflikta] eskalāciju. Mēs rīkosimies mūsu izvēlētajā vietā un laikā saskaņā ar politiskās vadības norādēm."

"Šodienas notikumam būs sekas," viņš brīdināja, piebilstot, ka Izraēlas kara aviācija "turpina darboties ar pilnu jaudu un arī šonakt turpinās dot varenu triecienu Tuvajos Austrumos, kā tas ir bijis pēdējā gada laikā," viņš uzsvēra.