Pasaulē

VIDEO: Izraēlas armija veic triecienu "Hezbollah" štābam Beirūtā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Izraēlas armija piektdien veica precīzu uzbrukumu Libānas kaujinieku grupējuma "Hebollah" galvenajai mītnei Beirūtas dienvidu priekšpilsētā, paziņoja armijas preses pārstāvis viceadmirālis Daniels Hagari.

VIDEO: Izraēlas armija veic triecienu "Hezbollah" ...

 Uzbrukums notika Dahijas rajonā, kas ir "Hezbollah" bastions, un tā mērķis bija organizācijas centrālais štābs, kas atradās zem dzīvojamām ēkām.

Sprādzieni, kas satricināja visu pilsētu, izraisīja milzīgus dūmu mākoņus, kas pacēlās virs blīvi apdzīvotajiem rajoniem. Tiek ziņots, ka trieciena rezultātā četras ēkas sabruka, un tas radīja nopietnus postījumus Dahijā, kas ir Irānas atbalstītās "Hezbollah" galvenā bāze.

Izraēlas uzbrukums nāk laikā, kad pieaug spriedze reģionā, kur "Hezbollah" un Izraēla ilgstoši ir bijušas konfliktā, un uzbrukums tiek uzskatīts par daļu no plašākas militārās operācijas, vērstas pret Irānas atbalstītajām teroristiskajām grupām.

Pasaules lielvaras ir mudinājušas Izraēlu un Irānas atbalstīto Libānas šiītu grupējumu "Hezbollah" atturēties no konflikta eskalācijas, jo karš Gazas joslā draud izplesties plašākā Tuvo Austrumu reģionā. Neraugoties uz šiem aicinājumiem,  Izraēla turpina ofensīvu Libānā pret "Hezbollah" teroristiem.