VIDEO: Krievijas gūstā 2,5 gadus nežēlīgi spīdzinātais ukraiņu karavīrs, kurš zaudēja spēju runāt un paust emocijas, pateicis savus pirmos vārdus
foto: ekrānuzņēmums no video
Jurijs ar mammu.
Pasaulē

VIDEO: Krievijas gūstā 2,5 gadus nežēlīgi spīdzinātais ukraiņu karavīrs, kurš zaudēja spēju runāt un paust emocijas, pateicis savus pirmos vārdus

Jauns.lv

Savus pirmos vārdus pateicis 22 gadus vecais ukraiņu karavīrs Jurijs Hulčuks, kurš vairāk nekā divus gadus atradās Krievijas gūstā, kur tika nežēlīgi spīdzināts.

VIDEO: Krievijas gūstā 2,5 gadus nežēlīgi spīdzinā...

"Kāpēc ir tik daudz sāpju? Kāpēc ir tik daudz melu? Kāpēc cilvēki ir tik nežēlīgi viens pret otru?" bija viņa pirmie vārdi.

Vēlāk video redzams, kā Jurijs saka: "Es mazliet šļupstu, bet kā jūs redzat, es runāju. Pašsajūta man ir normāla. Es pat nedaudz šodien nostājos uz savām kājām. Plānoju aiziet uzsmēķēt, ja sanāks."

Jauns.lv jau vēstīja, ka 22 gadus vecais ukraiņu jūras kājnieks Jurijs Hulčuks gūstā nonāca 2022. gada aprīlī. Pēc vairāk nekā diviem gadiem Krievijas gūstā, kur viņš tika nežēlīgi spīdzināts, Hulčuks zaudēja spēju runāt un paust emocijas.

Pēc gūstekņu apmaiņas 2024. gada septembrī Hulčuks atgriezās mājās, taču viņa fiziskais un emocionālais stāvoklis saglabājās kritisks. To pastāstīja viņa māte Milana. Jurijs Hulčuks - 36. atsevišķās jūras kājnieku brigādes matrozis. Pirms tam viņš mācījies Ķīnas Filoloģijas fakultātē, taču otrajā kursā, 2021. gada rudenī, nolēmis pievienoties armijai. Viņa sapnis bija kalpot Nikolajevā pie jūras. "Armija ir labākais, kas manā dzīvē noticis," paziņoja matrozis. Pēc dažiem mēnešiem sākās pilna mēroga karš, kas pašos pamatos mainīja visu. Pēc pusgada dienesta Jurijs nonācis pašā kaujas darbības centrā. 2022. gada 12. aprīlī Krievijas okupanti viņu sagūstīja Iļjiča rūpnīcā Mariupolē. Toreiz viņam bija tikai 20 gadu.