Bumbas krīt dažu kilometru attālumā no vecāku mājām: veselības ministrs Abu Meri par situāciju tēvzemē
foto: Veselības ministrija
Veselības ministrs Hosams Abu Meri par situāciju Libānā: „Diemžēl situācija ir ļoti, ļoti nepatīkama...”
Pasaulē

Bumbas krīt dažu kilometru attālumā no vecāku mājām: veselības ministrs Abu Meri par situāciju tēvzemē

Elmārs Barkāns

Kas Jauns Avīze

Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri, pēc tautības libānietis, par situāciju tēvzemē un savu radinieku drošību no Ņujorkas, kur ministrs atrodas Latvijas delegācijas sastāvā ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā, "Kas Jauns Avīzei” teica, ka Izraēlas mestās bumbas ir kritušas tikai dažu kilometru attālumā no viņa vecāku mājām.

Bumbas krīt dažu kilometru attālumā no vecāku mājā...

Kopš nedēļas sākuma Izraēlas gaisa spēki sākuši masīvus triecienus Libānai ar mērķi iznīcināt Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah” ieročus. Tomēr bumbas trāpa ne tikai teroristu nometnēm un viņu bruņojuma arsenāliem, bet arī civiliedzīvotājiem. Nogalināto skaits jau pārsniedz 500, bet ievainoto skaits ir ap diviem tūkstošiem, ap pusmiljons libāniešu pametuši savas dzīvesvietas un devušies bēgļu gaitās uz citiem valsts rajoniem. Triecienu epicentrā ir arī mūsu veselības ministra Hosama Abu Meri mātes, radinieku un paziņu mājas. "Kas Jauns Avīze” interesējās, vai veselības ministra radinieki ir drošībā, un kā viņš vērtē situāciju tēvzemē. Hosams Abu Meri teica: 

“Situācija diemžēl ir ļoti sarežģīta. Man bija iespēja sarunāties (pa tālruni) gan ar mammu, gan ar radiniekiem. Protams, ir ļoti, ļoti saspringti un droši nav nekur, jo triecieni notiek (plašā apkārtnē - gan Beirūtai, gan tās apkārtnei). Līdz ar to nav droši (pārvietoties, evakuēties) no viena rajona uz otru. Bet mani radinieki ir pasargāti savās mājās. Pēdējais (Izraēlas gaisa) trieciens Dienvidbeirūtai bija tikai dažu kilometru attālumā no manu vecāku dzīvokļa. Bet, paldies Dievam, nekādu problēmu nav, kaut arī ir ļoti bēdīgi.

ANO Ģenerālajā asamblejā man bija iespēja tikties ar Libānas ārlietu ministru, kurš arī ir šeit, lai pārrunātu, kā starptautiskā sabiedrība var panākt iespējamo uguns pārtraukšanu. Diemžēl situācija ir ļoti, ļoti nepatīkama...”