Zelenskis apgalvo, ka karš ir tuvāk noslēgumam, nekā tas var šķist
foto: EPA/Scanpix
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Pasaulē

Zelenskis apgalvo, ka karš ir tuvāk noslēgumam, nekā tas var šķist

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā telekanālam ABC pauda pārliecību, ka Krievijas karš pret Ukrainu ir "tuvāk noslēgumam", nekā daudzi varētu domāt. Viņš aicināja sabiedrotās valstis turpināt stiprināt Ukrainas armiju, lai paātrinātu uzvaru un miera iestāšanos valstī.

Zelenskis apgalvo, ka karš ir tuvāk noslēgumam, ne...

Zelenskis uzsvēra, ka Ukrainas uzvaras plāns balstās uz tās aizsardzības spēju stiprināšanu. "Uzvaras plāns - tā ir Ukrainas stiprināšana. Tāpēc mēs lūdzam mūsu draugus, mūsu sabiedrotos turpināt mūs atbalstīt. Tas ir ļoti svarīgi," viņš sacīja.

Volodimirs Zelenskis arī pauda optimismu, sakot: "Es uzskatu, ka mēs esam tuvāk mieram, nekā mums šķiet. Mēs esam tuvāk kara beigām."

Šobrīd Ukrainas prezidents atrodas oficiālā vizītē ASV, kur viņam paredzētas tikšanās ar ASV prezidentu Džo Baidenu, Kongresa locekļiem, kā arī prezidenta amata kandidātiem Kamalu Harisu un Donaldu Trampu, lai prezentētu Ukrainas uzvaras plānu.

Turklāt Zelenskis otrdien piedalīsies ANO Drošības padomes sanāksmē, lai apspriestu situāciju Ukrainā, un trešdien uzstāsies ar runu ANO Ģenerālajā asamblejā.