Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

VIDEO: taizemiete izdzīvo divu stundu žņaugšanas cīņā ar 4 metrus garu pitonu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kāda Taizemes iedzīvotāja gandrīz divas stundas cīnījās ar 4 metrus garu pitonu. Čūska sievietei uzbruka, kamēr viņa mazgāja traukus.

VIDEO: taizemiete izdzīvo divu stundu žņaugšanas c...

64 gadus veco Aromu Arunroju vairākas reizes sakoda čūska, kas bija iekļuvusi viņas mājās Samutprakanā, provincē uz dienvidiem no Bangkokas. Viņa stāstīja, ka ap 20:30 mazgājusi traukus, kad pēkšņi sajutusi, ka kaut kas kož viņas kājā. "Es paskatījos, un tā bija čūska," viņa sacīja intervijā Taizemes medijiem.

Aroma stāstīja, ka mēģinājusi cīnīties ar čūsku un saukusi pēc palīdzības, taču neviens viņu nav dzirdējis.

foto: Ekrānuzņēmums
64 gadus vecā Aroma Arunroja pitona žņaugos.
64 gadus vecā Aroma Arunroja pitona žņaugos.

Kādā brīdī viņa satvēra čūskas galvu, cerībā, ka rāpulis viņu atlaidīs, "bet tā nenotika, tā vietā čūska mani žņaudza".

Galu galā kaimiņi sadzirdēja viņas saucienus pēc palīdzības un pulksten 22:00 piezvanīja glābējiem, ziņo Taizemes mediji.

Policijas seržants majors Anusorns Vongmali Anusorns sacīja, ka ir izgāzis sievietes mājas durvis pēc tam, kad iekšpusē dzirdējis vāju balsi. "Viņa, iespējams, kādu laiku bija žņaugta, jo viņas āda bija bāla," teica kārtības sargs.

foto: Soctīkli
Pitona koduma pēdasuz sievietes kājas.
Pitona koduma pēdasuz sievietes kājas.

"Tas bija pitons, liels. Es redzēju koduma pēdas uz viņas kājas, bet [zināju], ka tie varētu būt arī citur," viņš sacīja, piebilstot, ka mēģināja palīdzēt, grūstot čūsku, lai tā aizvāktos.

Pitons bija četrus metrus garš un svēra vairāk nekā 20 kilogramus. Pirmās palīdzības sniedzēju nofilmētajos kadros Aroma ir redzama sēžam uz grīdas ar čūsku ap vidukli.

Policijai pievienojās glābšanas organizācijas "She Poh Tek Tung" fonda dalībnieki, un Aroma tika nogādāta slimnīcā, lai saņemtu medicīnisko palīdzību. Pitoni nav indīgi, taču to kodumi var izraisīt infekcijas. Viņi nogalina savu upuri, aptinoties ap to un nosmacējot.

Saskaņā ar valsts veselības drošības biroja datiem 2023. gadā Taizemē no indīgu čūsku un dzīvnieku kodumiem tika ārstēti aptuveni 12 000 cilvēku. Saskaņā ar valdības datiem pagājušajā gadā no čūsku kodumiem miruši 26 cilvēki.

Pagājušajā mēnesī pitons tajā pašā provincē iekodis vīrietim sēkliniekā, kad viņš savas mājas otrajā stāvā sēdējis uz tualetes poda. Viņš satvēris čūsku, lai neļautu tai izbēgt, un mēģinājis izvilkt to no tualetes poda, atsitot tās galvu ar roku un tualetes birsti. Pēc mirkļa kaimiņš atsaucās uz cietušā palīdzības saucieniem.

Viņam tika izrakstītas antibiotikas, un vīrietis koduma vietā piedzīvojis sāpes, vīrietis stāstīja Taizemes medijam "Khaosod English", piebilstot, ka uzbrukums viņu traumējis.

Tēmas