Kremlis: "Izmantojot Ukrainas konfliktu, Rietumi cer gāzt Putinu"
Putina runasvīrs informēja par Kremlī valdošo uzskatu, proti, Rietumi mēģina izmantot Ukrainas konfliktu, lai gāztu Putinu
Pasaulē
2015. gada 21. janvāris, 13:36

Kremlis: "Izmantojot Ukrainas konfliktu, Rietumi cer gāzt Putinu"

Jauns.lv

Rietumvalstis mēģina izmantot konfliktu Ukrainā, lai gāztu Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un sagrautu Krievijas ekonomiku, trešdien publicētā intervijā paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Rietumos mēģina padzīt Putinu, izolēt viņu starptautiskajā politikā, ekonomiski nosmacēt Krieviju savu interešu dēļ, gāzt Putinu," Peskovs sacīja intervijā nedēļas laikrakstam "Argumenti i fakti".

"Ja nebūtu Krimas [aneksijas], viņi izdomātu citu iemeslu," apgalvoja Peskovs.

Viņš uzstāja, ka Krievijas ekonomiskā situācija tiek kontrolēta par spīti "nelikumīgajām sankcijām", kas noteiktas pret Krieviju tās veiktās Krimas aneksijas un Austrumukrainas prokrievisko separātistu atbalstīšanas dēļ. Šīs sankcijas un naftas cenu pazemināšanās ir novedušas pie ievērojamas Krievijas rubļa vērtības krišanās.

"Es jums atgādināšu, ko Putins [decembrī] teica: viss tiek kontrolēts, mēs zinām, ko darīt, kā to darīt, un mums ir viss vajadzīgais, lai to darītu," sacīja Peskovs.

Prezidenta preses sekretārs arī teica, ka Krievija nevar atrisināt krīzi Ukrainā tā, kā to pieprasa Rietumi.

"Visu, ko Krievija varētu izdarīt, lai izbeigtu šo konfliktu, tā jau dara," sacīja Peskovs, pieminot humānās palīdzības, ogļu un elektroenerģijas piegādes. "Tomēr Krievija nevar atrisināt šo konfliktu bez Ukrainas," viņš uzsvēra.

Peskovs sacīja, ka Ukrainai vajag "sākt runāt ar saviem reģioniem," un piebilda, ka "Vācija, Francija, Krievija un EDSO var darboties kā atrisinājuma garanti".

"Mēs ceram, ka Minskas grupa turpinās darbu un tā rezultāts būs pamats rīkot līderu tikšanos .. kuru plānots rīkot [Kazahstānas galvaspilsētā] Astanā. Bet šī tikšanās notiks tikai tad, ja tā var sniegt kādus konkrētus rezultātus," sacīja Krievijas prezidenta preses sekretārs.

Peskovs atzina, ka, par spīti eiforijai par Krimas aneksiju, Krievija ir "nemierīgā stāvoklī", kura iemesls ir "atklāta konfrontācija no Rietumvalstu puses - ideoloģiska, mediju, politiska un diplomātiska [konfrontācija], bet, paldies Dievam, ne militāra [konfrontācija]".

"Šī konfrontācija liek mums visiem gaidīt krīzi," sacīja Peskovs.

Viņš piebilda, ka notikumi Ukrainā "norāvuši starptautiskās diplomātijas maskas".

Peskovs pieminēja Vācijas kancleres Angelas Merkeles pagājušonedēļ sniegtā intervijā teikto, ka Putinam nevajadzētu gaidīt uzaicinājumu uz "lielā septiņnieka" (G7) sanāksmi, jo G7 valstīm ir kopīgas vērtības.

"Starp citu, Putins negaida [šādu uzaicinājumu]," piebilda Peskovs.

"Esmu drošs, ka Rietumi nekad neatbrīvosies no mums," sacīja Krievijas prezidenta preses sekretārs, piebilstot, ka "izolacionisms būtu kļūda".

BNS, Foto: AFP/LETA