Lielbritānijas pārtikas un sadzīves ķīmijas preču ražošanas koncerns saņēmis atļauju pārdot biznesu Krievijā
foto: AP/Scanpix
RBK norāda, ka darījumu, pēc kura pabeigšanas "Unilever" pametīs Krievijas tirgu, valdības komisija apstiprinājusi augusta beigās.
Pasaulē
2024. gada 5. septembrī, 10:37

Lielbritānijas pārtikas un sadzīves ķīmijas preču ražošanas koncerns saņēmis atļauju pārdot biznesu Krievijā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lielbritānijas pārtikas un sadzīves ķīmijas preču ražošanas koncerns "Unilever" saņēmis Krievijas valdības komisijas atļauju pārdot savu biznesu šajā valstī, ziņo Krievijas medijs RBK, atsaucoties uz avotiem.

Lielbritānijas pārtikas un sadzīves ķīmijas preču ...

RBK norāda, ka darījumu, pēc kura  pabeigšanas "Unilever" pametīs Krievijas tirgu, valdības komisija apstiprinājusi augusta beigās. "Unilever" Krievijas biznesa pircējs un gaidāmā darījuma summa tiek turēta slepenībā. Jaunais īpašnieks iegūs arī "Unilever" piederošos Krievijas kosmētikas zīmolus "Čistaja ļiņija", "Barhatnije ručki" un  "Čornij žemčug".  

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gadā "Unilever" pārtrauca citās valstīs ražoto produktu piegādi Krievijas tirgum un preču eksportu no šīs valsts. Tomēr "Unilever" piederošās rūpnīcas Krievijā turpina darbu un to produkcija, tostarp ar Rietumu zīmoliem, šajā valstī tiek tirgota.

Pagājušajā gadā Ukraina iekļāva "Unilever" "Starptautisko kara finansētāju" sarakstā, jo uzņēmums turpina darboties un maksāt nodokļus Krievijā. "Unilever" pieder dažādi mājsaimniecības, pārtikas, sadzīves ķīmijas un skaistumkopšanas produktu zīmoli, to vidū "Cif", "Domestos" "Dove",  "Hellmann's", "Knorr" un "Rexona".