Pasaulē
2024. gada 4. septembrī, 11:12

Luiziānas pilsēta šokā: mazs puišelis nošauj iemīļotu bijušo mēru un viņa meitu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

ASV policija arestējusi 11 gadus vecu puiku, kurš atzinies Luiziānas štata Mindenas pilsētas bijušā mēra un viņa meitas noslepkavošanā. Šī slepkavība satrieca pilsētas iedzīvotājus.

Luiziānas pilsēta šokā: mazs puišelis nošauj iemīļ...

82 gadus vecais Džo Korneliuss un viņa 31 gadu vecā meita Keiša Mailza tika atrasti nošauti savās mājās 1. septembrī. Viņiem bija vairākas šautas brīces.

Pilsētas policijas priekšnieks Džareds Makaivers paziņoja, ka arestētais puika ir atzinies noziegumā, taču nav skaidri viņa rīcības motīvi. Pēc aresta puika bijis pārbijies, taču “noskaņots uz šāda veida nozieguma pastrādāšanu”, viņš piebilda.

Savukārt "KSLA News 12" reportāžā intervētais vietējais iedzīvotājs norādījis, ka pirms slepkavības Korneliusam bijis strīds ar puiku par maksājumiem ar kredītkarti par videospēlēm.

Kaut gan varas iestādes neizpauž sīkāku informāciju par puikas personību, tā kā viņš ir nepilngadīgais, tomēr medijos ziņo, ka viņš bija nogalināto ģimenes loceklis. Zēnam noteikta 500 000 dolāru drošības nauda.

Mindenas mērs Niks Kokss paziņoja, ka Korneliuss bija ļoti iecienīts savā kopienā: "Esmu pateicīgs par viņa draudzību un daudziem veidiem, kā viņš atbalstīja gan mani, gan pārējos mūsu pilsētā." Par “Misteru Džo” iesauktais Korneliuss daudzus gadus strādāja Mindenas pilsētas padomē, bet 2013. gadā bija pilsētas mērs. Viņš bija pazīstams, strādājot ar jauniešiem, organizēja bērniem un pusaudžiem dažādus pasākumus, kā arī vāca līdzekļus izglītībai.

Tēmas