Harisa un Volcs sniegs pirmo kopīgo interviju kopš kampaņas sākuma
foto: Tennessee Witney / Alamy/ Vida Press
Kamala Harisa un Tims Volcs.
Pasaulē

Harisa un Volcs sniegs pirmo kopīgo interviju kopš kampaņas sākuma

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/CNN

ASV prezidenta amata kandidāte Kamala Harisa un Minesotas gubernators Tims Volcs ceturtdien sniegs pirmo kopīgo interviju "CNN".

Harisa un Volcs sniegs pirmo kopīgo interviju kopš...

Intervija, kuru vadīs "CNN" galvenā politiskā korespondente un raidījumu vadītāja Dana Baša, tiks pārraidīta ceturtdien plkst. 21.00. Tā notiks laikā, kad kandidāti dodas autobusu tūrē pa Džordžijas štatu, un tā ir pirmā reize, kad Harisa sniegs plašāku interviju, kopš prezidents Džo Baidens 21. jūlijā atteicās no savas kandidatūras uz otro termiņu un atbalstīja viņu.

37 dienu laikā, kopš viņa sāka kandidēt, Harisas kandidatūra ir guvusi lielu atbalstu, taču oficiālas preses konferences vai intervijas trūkums ir izraisījis kritiku no republikāņu sāncenšu puses. Ceturtdienas intervija ir atbilde uz iepriekš augustā doto solījumu līdz mēneša beigām organizēt tikšanos.

Pēdējo nedēļu laikā, kad Harisa piedalās kampaņās cīņas štatos, viņa ir atbildējusi tikai uz dažiem žurnālistu jautājumiem par savu kandidatūru. To kritizējis republikāņu viceprezidenta amata kandidāts, Ohaio senators Džeimss Deivids Venss, sakot: “Es domāju, ka tas ir patiešām apkaunojoši gan Kamalas Harisas, gan arī daudzu amerikāņu mediju, kas piedalās šajās lietās, acīs, ka cilvēks, kurš jau 17 dienas ir prezumpcionālais Demokrātu partijas kandidāts, atsakās atbildēt uz kaut vienu jautājumu no medijiem."

Savukārt ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps paudis, ka "Harisa nevar sniegt interviju, jo viņa ir tik tikko kompetenta."

Šī intervija sniegs Harisai pirmo iespēju izskaidrot savu nostāju dažādos iekšpolitikas un ārpolitikas jautājumos kampaņas laikā, kurā līdz šim ir bijis daudz vibrāciju, bet maz konkrētas politikas. Viņai būs arī iespēja - ja viņa vēlēsies - paskaidrot, kā viņas nostāja varētu atšķirties no Baidena.