Baidens: Harisa būs “velnišķīga prezidente”
foto: Annabelle Gordon / CNP / SplashNews.com/ Vida Press
Kamala Harisa un Džo Baidens.
Pasaulē

Baidens: Harisa būs “velnišķīga prezidente”

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/BBC

ASV viceprezidente Kamala Harisa un prezidents Džo Baidens pirmo reizi, kopš prezidents beidza savu kandidēšanu uz otro termiņu un Harisa viņu aizstāja kā demokrātu kandidāte, kopā piedalījušies kādā pasākumā.

Baidens: Harisa būs “velnišķīga prezidente”...

Ceturtdien notikušajā demokrātu pasākumā tika atzīmēta Baidena administrācijas nesen izziņotā vienošanās par 10 izplatītu recepšu zāļu cenu samazināšanu. “Man ir neticams partneris mūsu panāktajā progresā,” teica prezidents. “Viņa būs lieliska prezidente," runājot par Harisu, sacīja Baidens.

“Šajā telpā ir liela mīlestība pret mūsu prezidentu,” sacīja Harisa. “Tikai nedaudzi mūsu valsts līderi daudzos jautājumos, tostarp, lai paplašinātu piekļuvi pieejamai veselības aprūpei, ir izdarījuši vairāk nekā Džo Baidens.”

Vasaras karstumā tūkstošiem cilvēku stāvēja rindā, lai redzētu Baidena un Harisas uzstāšanos. Tas ir pēdējais no vairākiem Harisas rīkotajiem pasākumiem, kas pulcēja lielu atbalstītāju pūli, iezīmējot ievērojamu enerģijas maiņu prezidenta vēlēšanu sacensībā. Daudzi viceprezidentes atbalstītājiem bija tērpušies rozā un zaļā krāsā, kas ir biedrības "Alpha Kappa Alpha Sorority" (AKA), kurai piederēja Harisai, krāsas.

Vienlaikus Harisa lielākoties ir izvairījusies no jautājumiem no plašsaziņas līdzekļiem un kopš kļūšanas par savas partijas kandidāti vēl nav devusi interviju. Par to Harisu kritizēja arī viņas politiskais sāncensis Donalds Tramps, nosaucot Harisu par "tikko kompetento" un apšaubot viņas inteliģenci.

Jau ziņots, ka Baidens jūlijā izstājās no cīņas par pārvēlēšanu prezidenta amatā, un viņa vietā par ASV Demokrātu partijas kandidāti kļuva pašreizējā viceprezidente Kamala Harisa.