Pasaulē

"Diplomātiskais" Tramps nokaitina tuvāko sabiedroto Kanādu: premjerministrs Trudo varētu būt Fidela Kastro ārlaulības dēls

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

ASV eksprezidents un bijušais Baltā nama saimnieks Donalds Tramps ir apveltīts ar daudziem netikumiem, taču smalkjūtība un diplomātiskums nav to skaitā. Kad līdz ASV prezidenta vēlēšanām ir atlicis mazāk par 3 mēnešiem, viņš pamanījies izspert kārtējo skandalozo apgalvojumu, šoreiz aizvainojot ASV tuvāko sabiedroto Kanādu.

"Diplomātiskais" Tramps nokaitina tuvāko sabiedrot...

Sarunā ar amerikāņu strīmeri Eidinu Rosu, Tramps izteicies, ka Kanādas premjerministrs Džastins Trudo varētu būt slavenā Kubas diktatora Fidela Kastro ārlaulības dēls.

Kad Trampam parādīja Kanādas premjera fotoattēlu, viņš atkārtoja sen atspēkoto sazvērestības teoriju, ka Kastro bija "uzlicis ragus" pašreizējā Kanādas premjera tēvam Pjēram Trudo (1919-2000), kurš ilgus gadus bija Kanādas valdības vadītājs. "Runā, ka viņš ir Fidela Kastro dēls. Tā varētu būt. Šajā pasaulē viss ir iespējams," sacīja Tramps.

Tramps jau sanas prezidentūras laikā mēdza verbāli uzbrukt Trudo, viņu nodēvējot par "kreiso plānprātiņu" un "divkosi".

Pēc Fidela Kastro nāves 2016. gadā Trudo izteica oficiālu līdzjūtību Kubai, pieminot sava tēva draudzību ar Kastro, un daudzi viltus ziņu izplatītāji sāka tiražēt apgalvojumus par it kā ļoti līdzīgajiem Trudo un Kastro, kā arī par Trudo pāra tikšanās reizēm ar Kubas līderi pirms Džastina piedzimšanas. Troļļus un Trampu nemulsina, ka Džastins Trudo piedzima 1971. gada 25. decembrī, bet viņa vecāku pirmā oficiālā vizīte Kubā notika 1976. gadā.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 5. novembrī, bet jaunais prezidents — Tramps vai viņa demokrātu konkurente Kamala Harisa — amatā stāsties nākamā gada 20. janvārī. Trampa uzvaras gadījumā ASV attiecības ar Kanādu (tāpat kā noteikti ar daudzām citām pašlaik sabiedrotajām valstīm) noteikti nebūs saulainas.

Savulaik Tramps centīgi izplatīja runas, ka bijušais ASV prezidents Baraks Obama nemaz neesot dzimis ASV, nemaz nerunājot par viņa ASV pilsonības esamību kopš dzimšanas, un viņu nemulsināja oficiāli pieejamā informācija.