Pasaulē
2024. gada 10. augustā, 22:42

Dažus mēnešus pēc dēla traģiskās nāves mūžībā devusies bijusī "YouTube" vadītāja Sjūzena Vodžicki, kura stāvēja pie "Google" šūpuļa

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pēc cīņas ar smagu slimību mūžībā devusies bijusī "YouTube" vadītāja Sjūzena Vojcicka; tikai pērn viņa atstāja amatu, lai pievērstos ģimenei. Pirms pusgada viņa piedzīvoja personisku nelaimi, zaudējot savu dēlu narkotiku pārdozēšanas dēļ.

Dažus mēnešus pēc dēla traģiskās nāves mūžībā devu...

9. augustā pēc cīņas ar plaušu vēzi 56 gadu vecumā mūžībā devusies Sjūzena Vodžicki, kura deviņus gadus bija "YouTube" vadītāja, bet pirms tam spēlēja nozīmīgu lomu "Google" tapšanā, kļūstot par  vienu no pirmajiem Larija Peidža un Sergeja Brina dibinātā uzņēmuma darbiniekiem. 2006. gadā viņa ieteica "Google" vadībai iegādāties "YouTube", kas vēlāk tika izdarīts par 1,65 miljardiem dolāru. 2014. gadā viņu iecēla par "YouTube" vadītāju, bet žurnāls "Time" nākamajā gadā viņu atzina par vienu no 100 pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem.

2023. gada 16. februārī viņa paziņoja par aiziešanu no "YouTube", lai koncentrētu uzmanību uz "ģimeni, veselību un personīgiem projektiem", saglabājot padomnieces lomu "Google" un tās mātes uzņēmumā "Alphabet".

Viņai bija pieci bērni laulībā ar "Google" produktu direktoru Denisu Troperu, bet šā gada 13. februārī viņas dēls Marko traģiski gāja bojā no narkotiku pārdozēšanas, kad studēja Kalifornijas universitātē.