Izraēlas ārlietu ministrs aicina nekavējoties likvidēt tikko iecelto "Hamas" līderi Sinvaru; vai tas uzspridzinās Tuvo Austrumu pulvermucu?
Izraēlas ārlietu ministrs Izraēls Kacs (foto: Scanpix / EPA)
Pasaulē

Izraēlas ārlietu ministrs aicina nekavējoties likvidēt tikko iecelto "Hamas" līderi Sinvaru; vai tas uzspridzinās Tuvo Austrumu pulvermucu?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Dažas stundas pēc tam, kad palestīniešu teroristu organizācija "Hamas" par savu jauno politisko vadītāju izraudzījās Jahju Sinvaru, Izraēlas ārlietu ministrs aicina nekavējoties viņu likvidēt. Ja tas īstenosies, Tuvo Austrumu pulvermuca var uzsprāgt.

Izraēlas ārlietu ministrs aicina nekavējoties likv...

"Galvenā terorista Jahjas Sinvara iecelšana par "Hamas" jauno vadītāju, nomainot Ismailu Haniju, ir vēl viens pārliecinošs iemesls, lai nekavējoties viņu novāktu un noslaucītu no zemes virsas šo ļauno organizāciju," paziņoja Kacs.

Savukārt Izraēlas armijas pārstāvis Daniels Hagari viņu nodēvēja par "teroristu, kurš ir atbildīgs par vēsturē viscietsirdīgāko terora aktu 7. oktobrī."

Jauns.lv jau ziņoja, ka Sinvars tika iecelts par jauno "Hamas" vadītāju nepilnu nedēļu pēc "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas nogalināšanas Teherānā. Irāna un "Hamās" ir apsūdzējušas Izraēlu viņa slepkavībā. Izraēla ir atteikusies komentēt Hanijas nogalināšanu.

"Hamās" 7. oktobra uzbrukumā gāja bojā 1198 cilvēki, galvenokārt civiliedzīvotāji, liecina aģentūras AFP aprēķini, kas balstīti uz Izraēlas oficiālajiem datiem.

Uzbrukuma laikā kaujinieki sagūstīja arī 251 cilvēku, no kuriem 111 joprojām atrodas gūstā Gazā, bet 39 ir miruši.