Pasaulē vispopulārākā jūtūbera MrBeast kanālu satricina skandāls: līdzvadītāja apsūdzēta nepiedienīgā rīcībā
foto: picture alliance / dpa/ scanpix
"Nickeodeon" ikgadējais "Kids Choice Awards 2023", otrais no labās puses, MrBeast un viņam blakām rozā kreklā Ava Krisa Taisone.
Pasaulē

Pasaulē vispopulārākā jūtūbera MrBeast kanālu satricina skandāls: līdzvadītāja apsūdzēta nepiedienīgā rīcībā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/BBC

MrBeast ir paziņojis, ka viņš ir nolīdzis izmeklētājus pēc tam, kad viņa kanāla līdzvadītāja tika apsūdzēta nepilngadīgā pavedināšanā.

Pasaulē vispopulārākā jūtūbera MrBeast kanālu satr...

MrBeast ir pasaulē populārākais “YouTube” kanāls ar vairāk nekā 300 miljoniem abonementu. MrBeast, īstajā vārdā ir Džimijs Donaldsons. Kopš 2012. gada Ava Krisa Taisone strādāja kopā ar Džimiju, bet nesen vairāki jūtūberi apsūdzējuši Taisoni nepiedienīgu ziņu sūtīšanā nepilngadīgajam, kad viņai bija 20 gadi. Vienojoties ar Džimiju, Ava vairāk nestrādās MrBeast kanālā. 

Džimijs teica, ka pēdējo dienu laikā ir informēts par apsūdzībām pret Avu, kas pirmo reizi sāka cirkulēt tiešsaistē pagājušajā mēnesī. "Es esmu sašutis par tādu rīcību," viņš saka. Džimijs paziņoja, ka viņš ir koncentrējies uz neatkarīgas trešās puses nolīgšanu, lai veiktu rūpīgu izmeklēšanu un nodrošinātu, ka viņam ir visi fakti.

"Tomēr," viņš turpināja, "es esmu redzējis pietiekami daudz un nekavējoties rīkojos, pārtraucot sadarbību ar Avu. Es neatbalstu un neattaisnoju šādu nepiedienīgu rīcību." Jūtūberis piebilda, ka viņš gaidīs līdz izmeklētāji pabeigs savu darbu un tikai tad rīkosies tālāk, balstoties uz izmeklētāju atradumiem.

Ava iepriekš teica, ka viņa "nekad nevienu nav pavedinājusi.” Viņa piebilda: "Pēdējos gados esmu sapratusi, ka mana bijusī humora izjūta nav pieņemama. Es nevaru mainīt to, kas es biju, bet es varu tikai turpināt strādāt pie sevis." Ava pagājušajā gadā atklāja, ka viņa ir transpersona.

Persona, kurai tika nosūtīti ziņojumi no Avas, viņu aizstāvēja, sakot, ka viss pateiktais par Avu ir "milzīgi meli un patiesības sagrozīšana".  Savā ziņā platformā “X” viņš rakstīja: "Ava nekad neko sliktu nedarīja, tikai izteica pāris asprātīgus jokus. Es netiku izmantots."

Kas ir MrBeast?

MrBeast pirmo reizi publicēja video “YouTube” 2012. gadā, kad viņam bija 13 gadi. Nākamo 10 gadu laikā viņš kļuva par vienu no populārākajiem satura veidotājiem. 26 gadīgais jūtūberis no Kanzasa tagad ir ieguvis 306 miljonus abonentu un viņam ir vairāk nekā 55 miljardu skatījumu. Viņš pēdējos trīs gadus pēc kārtas ir ieguvis “Nickelodeon Kids Choice Awards” iecienītākā satura radītāja balvu vīriešu kategorijā.

MrBeast ir labi pazīstams ar saviem video, kur viņš pasniedz dāvanas, dod faniem naudu, automašīnas un pat mājas. Viņam ir atsevišķs labdarības kanāls, kur var apskatīt video, ka viņš būvē skolu, akas un atbalsta bērnu namu. 2022. gadā “Forbes” lēsa, ka MrBeast pelna 54 miljonus dolāru gadā. 2022. gadā MrBeast dibināja pārtikas uzņēmumu “Feastables”. Šī gada martā tika paziņots, ka viņš sadarbojas ar “Prime Video” pie “Beast Games”, kas tiek raksturots kā "lielākais realitātes sacensību šovs", kurās piedalīsies 1000 cilvēku, lai cīnītos par 5 miljonu dolāru balvu.”