Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
ES līderi gatavo kopīgu atbildi Orbāna vizītei Krievijā un viņa ārpolitikas izlēcieniem
foto: EPA/Scanpix
Orbāns ar savu vizīti ir "apdraudējis" ES kopīgos mērķus un pārkāpis ārpolitikas "solidaritātes" noteikumus.
Pasaulē

ES līderi gatavo kopīgu atbildi Orbāna vizītei Krievijā un viņa ārpolitikas izlēcieniem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Eiropas Savienības līderi gatavo kopīgu atbildi Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna brīvajai diplomātijai, mēģinot novilkt sarkano līniju viņa pretrunīgi vērtētajai vizītei pie Krievijas diktatora Vladimira Putina, vēsta "Financial Times".

ES līderi gatavo kopīgu atbildi Orbāna vizītei Kri...

10. jūlijā Vašingtonā notikušā NATO līderu samita kuluāros neformālas ES līderu grupas apsprieda idejas, tostarp kopīgu vēstuli Orbānam, skaidri paužot savu sašutumu un pieprasot izbeigt viņa nesankcionētos ārpolitiskos izlēcienus, norāda cilvēki, kas ir pazīstami ar diskusijām.

"Pietiek. Tagad ir liels aizkaitinājums un diskusijas par to, kā reaģēt," sacīja viens no sarunu biedriem.

Otrs sarunu biedrs sacīja, ka vēl viens priekšlikums būtu sasaukt īpašu ES lietu ministru sanāksmi, kas būtu veltīta tikai Ungārijas nedienu risināšanai.

Vairākums arī atbalstīja juridisko vērtējumu, ka Orbāns ir "apdraudējis" ES kopīgos mērķus un pārkāpis ārpolitikas "solidaritātes" noteikumus.

Orbāna vizīte Ukrainā un Krievijā

Orbans Kijivā ieradās 2. jūlijā un tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Viņš izteica priekšlikumu par uguns pārtraukšanu no Ukrainas puses pirms miera sarunu sākšanas ar Krievijas Federāciju.