Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Cik tievs tu skaities Dienvidkorejā? Skaistuma standarti ir absurdi
foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"/@tripscout
Teksts: "Pārbaudīsim cik tieva es esmu Dienvidkorejā"
Pasaulē

Cik tievs tu skaities Dienvidkorejā? Skaistuma standarti ir absurdi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajā tīklā “Instagram” ceļojumu vietu iedvesmu kontā “tripscout” publicēts video ar tūrisma objektu, kur var pārbaudīt, cik tievs tu skaities Dienvidkorejā. Viens no komentāriem izcēla tā negatīvo ietekmi uz psihi. 

Cik tievs tu skaities Dienvidkorejā? Skaistuma sta...

Video ir redzama kāda meitene, kas iziet pa vidu bambusa stabiem. Ar katru nākamo stabu attālums starp stabiem ir šaurāks, bet meitene veikli tiek cauri visiem izņemot pēdējam “līmenim”, kas skaitās, ka esi tik pat tievs kā citplanētieties. Pārsvarā zem video ir pozitīvi komentāri. Tādi, kas sastāv no smejošās sejas reakcijas, vēlmes pašiem izmēģināt šādu izklaidi. 

Savukārt lietotāja @Kilsa777 uzrakstīja, ka: “man ir krūtis un dibens, tāpēc es nevarētu iziet cauri, bet es atsakos iegūt ķermeņa dismorfiju rotaļu laukuma aprīkojuma dēļ”. Tas varētu norādīt uz Dienvidkorejas neiespējamiem skaistuma standartiem. 

“The Korea Times”  jau 2023. gadā rakstīja par to, ka ārzemniekiem, kas pārceļas dzīvot uz Dienvidkoreju ir grūti iekļauties sabiedrībā, jo korejiešu skaistuma standarti ir visai absurdi. Sievietēm ir jābūt slaidai figūrai, nevainojami bālai ādai, izteiktam žoklim un lielām acīm. Vīriešiem ievērojams uzsvars tiek likts uz augumu, kuram ir jābūt slaidam, bet ar izteiksmīgiem muskuļiem.

Dienvidkorejā gandrīz nepastāv pozitīva ķermeņu daudzveidības uztvere, raksta “The Korea Times” . “BBC” jau šā gada 14. jūnijā publicēja rakstu informējot, ka Dienvidkorejā vecākām sievietēm tika aizliegts nākt uz sporta zāli. Tika rakstīts, ka zāles īpašnieks aizliegumu ieviesa, jo sievietes apzaga sporta zāles ģērbtuves kā arī sēdēja un aprunāja citu sieviešu izskatu un ķermeņa formu.  Dienvidkorejas skaistumu standartus var novērot arī paskatoties uz slavenām korejiešu pop mūzikas dziedātājām un palasot kādas diētas viņas ievēro. Ja kāda dziedātāja kaut nedaudz atšķiras svarā no citām, bieži vien komentāri ir negatīvi, saucot dziedātāju par resnu.