0dienas
6stundas
21minūtes
50sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Karš Ukrainā vajadzīgs pašu noplukušās pilsētas labiekārtošanai: Krievijas mērs paziņo savdabīgu "specoperācijas" mērķi
Moršanskas mērs Aleksejs Baņņikovs stāsta "specoperācijas varoņa" māsai, kādēļ viņam vajadzēja mirt Ukrainā (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē

Karš Ukrainā vajadzīgs pašu noplukušās pilsētas labiekārtošanai: Krievijas mērs paziņo savdabīgu "specoperācijas" mērķi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš Krievijas invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī agresorvalsts amatpersonas un propagandisti stāstījuši daudzas versijas, kādēļ šis iebrukums bija vajadzīgs, taču laiku pa laikam uzrodas pavisam oriģināli attaisnojumi. To klāstu papildinājis Moršanskas pilsētas mērs, Ukrainā likvidētā okupanta māsai stāstot par viņa nestā upura cildeno mērķi.

Karš Ukrainā vajadzīgs pašu noplukušās pilsētas la...

Izrādās, simtiem tūkstošu krievu okupantu un no visas pasaules savākto salašņu dodas uz Ukrainu slepkavot iedzīvotājus un nopostīt viņu pilsētas tādēļ, lai pašu noplukušās pilsētās varētu veikt kaut kādus uzlabojumus.

“Lieliski saprotam, ka viņš gāja bojā par mums visiem — lai mums būtu saulaina diena, lai mūsu bērni atpūstos vasaras nometnēs, lai mūsu pilsētu labiekārtotu, lai būtu sporta laukumi, lai mūsu tiltu beidzot saremontētu, lai mums būtu promenāde krastmalā, lūk, par to visu gāja bojā jūsu brālis,” pasniedzot Varonības ordeni raudošajai “specoperācijas varoņa” Viktora Ščerbakova māsai, stāstīja Sibīrijas Tambovas apgabala Moršanskas mērs Aleksejs Baņņikovs. Ščerbakovu Ukrainā likvidēja 2023. gada decembrī.

Šāds skaidrojums satracināja vietējos iedzīvotājus, kuri dzēlīgi painteresējās, kādi vēl cilvēku upuri būtu vajadzīgi pilsētas labiekārtošanai. “Varbūt kādai ir lieks dēls? Mums te slimnīcu vajadzētu saremontēt,” ironizēja kāds komentētājs. Cits piebilda, ka visu pilsētai nepieciešamo, acīmredzot, varēja atstiept no Ukrainas. Kāds nevainīgi painteresējās, "kas traucēja Moršanskā izveidot promenādi arī bojā gājušā dzīves laikā un kādā veidā to traucēja izdarīt Ukraina?", uz ko mērs viņu nosauca par "banderiešu trolli", vēsta vietējais izdevums "Bloknot Tambova".

Kaut gan šādus mēra izteikumus kritizēja pat Tambovas apgabala gubernators Maksims Jegorovs, kuram esot kauns par tiem, tiesa, viņš apgalvoja, ka krievu okupanti Ukrainā karo nevis par bērnu vai sporta laukumiem, bet par "nedalāmu Dzimteni, humānismu un cilvēcīgumu". Vēl asāk plosījās odiozais "kaujas vanags", Krievijas politiķis Dmitrijs Rogozins, kurš tagad kalpo par anektētā Zaporižjas apgabala īpašo pārstāvi Krievijas Federācijas padomē: "Šī nobarotā mēra zināšanai mūsu kaujinieki karo par Dzimteni, nevis par to, lai Tambovas apgabalā pabeigtu tilta būvi. Labi, ka neko neteica par pilsētas kanalizāciju. Sanāk, ka Moršanskas pilsētas galva nespēja to visu uzbūvēt bez viņas brāļa bojāejas? Bet tagad viņam viss izdosies, vai?"