Krievija saviem “nedraugiem” atriebsies ar nodokli alkoholam
foto: Shutterstock
Pasaulē
2024. gada 27. jūnijā, 05:55

Krievija saviem “nedraugiem” atriebsies ar nodokli alkoholam

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Tām rietumvalstu alkohola firmām, kas par spīti karam turpina biznesu Krievijā, jārēķinās ka atkal gaidāma nodokļu celšana to produkcijai.

Krievija saviem “nedraugiem” atriebsies ar nodokli...

Krievijas valdība gatavojas paaugstināt muitas nodevas vīniem un stiprajam alkoholam no “nedraudzīgajām” valstīm, “RBK” pavēstījuši informēti avoti.

Finanšu ministrija, Ekonomiskās attīstības ministrija un Lauksaimniecības ministrija saskaņojušas ievedmuitas paaugstināšanu vīnam no 20 līdz 25% no šā gada augusta.

Ierosināts arī pacelt bāzes nodevu (minimālā summa, kas jāsamaksā, ievedot vīnu) no pusotra ASV dolāra līdz diviem par litru. Pērn augustā Krievijas valdība jau paaugstināja muitas nodevu “nedraugu” vīniem no 12,5 līdz 20 procentiem.

Iecerēts arī paaugstināt ievedmuitu stiprajam alkoholam no “nedraudzīgajām” valstīm līdz 20% no cenas, bet ne mazāk par trim eiro par litru. Pašlaik šī ievedmuita ir 1,4 līdz 1,5 eiro par litru atkarībā no dzēriena kategorijas un nav atkarīga no cenas.

Martā Krievijas vīnogu audzētāju un vīndaru asociācija ierosināja noteikt “nedraugu” vīniem 200% ievedmuitu no cenas un ieviest kvotu kafejnīcās un restorānos – vismaz pusi vietējo vīnu, pie kā krievi pieskaita arī okupētajā Krimā ražotos.