Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Ieskats G7 samitā "Borgo Egnazia" luksusa kūrortā Itālijas dienvidu reģionā Apūlijā; 13.06.2024.-15.06.2024.

Samita galveno jautājumu lokā — iesaldēto Krievijas aktīvu izmantošana Ukrainas atbalstam karā pret Krieviju, nekontrolētā migrācija uz Eiropu, situācija Gazā ...

Pasaulē

G7 līderi apstiprina 50 miljardu dolāru aizdevumu Ukrainai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

G7 grupas valstu līderi ceturtdien Itālijā notiekošajā samitā vienojušies piešķirt Ukrainai jaunu aizdevumu 50 miljardu vērtībā, izmantojot peļņu no iesaldētajiem Krievijas līdzekļiem, pavēstījusi kāda ASV amatpersona.

G7 līderi apstiprina 50 miljardu dolāru aizdevumu...

"Mums ir politiska vienošanās par šo darījumu augstākajā līmenī, un tie šogad ir 50 miljardi dolāru, kas domāti Ukrainai," izteikusies kāda anonīma ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas augsta ranga amatpersona.

Jau  25. maijā G7 valstu finanšu ministri paziņoja, ka viņi meklēja veidus, kā izmantot peļņu no iesaldētajiem Krievijas aktīviem, lai palīdzētu Ukrainai. Apspriestais ASV priekšlikums paredzēja izmantot procentus, ko rada G7 un Eiropas Savienības (ES) iesaldētie Krievijas centrālās bankas aktīvi 300 miljardu eiro apmērā, izveidojot 50 miljardu ASV dolāru aizdevumu mehānismu, ko nodrošinātu ar nākotnes procentiem par šiem aktīviem.