Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Ārvalstu ietekmes” likums liek grupai “Massive Attack” atcelt koncertu Tbilisi
foto: Shutterstock
Pasaulē

“Ārvalstu ietekmes” likums liek grupai “Massive Attack” atcelt koncertu Tbilisi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Britu triphopa grupa "Massive Attack" atcēlusi koncertu Tbilisi, protestējot pret Gruzijas varasiestāžu vēršanos pret aktīvistiem, kas iestājas pret "ārvalstu ietekmes" likumu.

“Ārvalstu ietekmes” likums liek grupai “Massive At...

Kā vēsta laikraksts "The Guardian", par koncerta atcelšanu pirmie paziņoja organizatori, norādot, ka šāds lēmums pieņemts "neparedzētu apstākļu" dēļ.

"Massive Attack" baidās, ka uzstāšanās Gruzijā tiks uztverta kā Gruzijas politiskās vadības atbalstīšana, skaidroja grupa.

"Šobrīd uzstāšanos varētu uztvert kā atbalstu brutālai miermīlīgu protestu un pilsoniskās sabiedrības apspiešanai. Piekaušana, aizturēšana, draudi un vardarbība pret miermīlīgiem protestētājiem, aktīvistiem un oponentiem, kā arī likumi, kas nomelno pilsonisko sabiedrību un liedz LGBT tiesības, ir pretrunā visam, par ko mēs iestājamies," teikts grupas paziņojumā.

"Massive Attack" piebilda, ka tā "solidarizējas ar miermīlīgajiem protestētājiem Gruzijā, kas vēršas pret valsts vardarbību, un uzskata, ka tieši viņu balsis ir jāuzklausa un viņu cīņai ir jābūt starptautiskās sabiedrības uzmanības centrā".

Pasākuma organizatori paziņoja, ka biļešu īpašniekiem tiks atmaksāta nauda.