0dienas
6stundas
23minūtes
28sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Miris pie Belgorodas sašautais kolaborants, bijušais Harkivas apgabala Kupjanskas mērs
Genādijs Macegora (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē

Miris pie Belgorodas sašautais kolaborants, bijušais Harkivas apgabala Kupjanskas mērs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Miris bijušais Ukrainas Harkivas apgabala Kupjanskas mērs Genādijs Macegora, kuru sašāva pie viņa mājām Krievijas Belgorodas apgabalā. Kopš Krievijas invāzijas Macegora centīgi kalpoja okupantiem.

Miris pie Belgorodas sašautais kolaborants, bijuša...

Viņu pirms dažām dienām sašāva uz mājas sliekšņa Belgorodas apgabala Starojē Oskolā. Par viņa dzīvību vairākas dienas cīnījās Maskavas ārsti, taču kolaborants nomira, nenācis pie samaņas. Krievu “kara korespondenti” aizgūtnēm stāsta par “Ukrainas killeriem”.

Viņš bija viens no Harkivas apgabala amatpersonām, kuras pēc 2022. gada 24. februārī sāktās Krievijas invāzijas sadarbojās ar okupantiem. Drīz Ukrainas prokuratūra paziņoja, ka viņu tur aizdomās par valsts nodevību, un vietējie mediji vēstīja, ka aprīlī viņš aizbēga uz Krieviju.

Vairāki Ukrainas augsta ranga kolaboranti ņēmuši nelabu galu. No viņiem slavenākie ir bijušais Augstākās radas deputāts Iļja Kiva, kurš no ukraiņu nacionālista pārvērtās par apsēstu “krievu pasaules” propagandistu — 2023. gada 6. decembrī viņu nošāva Maskavas apgabalā, kā arī bijušais Hersonas mēra amata kandidāts Kirils Stremousovs, kurš krievu okupācijas laikā kalpoja par Hersonas apgabala administrācijas vadītāja vietnieku — viņš mīklainos apstākļos gāja bojā avārijā krievu kontrolētajā Hersonas apgabala daļā pie Novokahovkas 2022. gada 9. novembrī tieši tajā dienā, kad okupantu armija atstāja Hersonu, kas bija vienīgais invāzijas laikā krievu ieņemtais Ukrainas apgabala centrs. Kaut gan oficiālā versija bija autokatastrofa, sociālajos tīklos izplatījās avārijas vietas fotoattēli ar ložu caururbtu Stremousova automašīnu.