Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

VIDEO: policijas snaiperis cauršauj datora monitoru un nogalina ķīlniekus sagrābušu bankas laupītāju

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Nesen publiskoti Floridas policijas kadri parāda neticamus un asinis stindzinošus kadrus. Tajos redams snaiperis, kurš likvidē bankas laupītāju. Viņa raidītā lode izlidoja cauri uz galda esošam monitoram un starp diviem ķīlniekiem, līdz nāvējoši ietriecās aizdomās turamajam pierē.

VIDEO: policijas snaiperis cauršauj datora monitor...

Incidents bija saistīts ar bankas aplaupīšanu, kur aizdomās turamais Stērlings Ramons Alavače (36) 6. februārī sagrāba divus ķīlniekus. Saskaņā ar šerifa biroju Alavače bija bruņots ar nazi un apgalvoja, ka viņam ir spridzeklis.

Nesen publiskotajā video no Lī apgabala šerifa biroja redzams, kā policisti Fortmaiersā, Floridā, sarunājas ar 36 gadus veco Stērlingu Ramonu Alavači, kurš mēģināja aplaupīt "Bank of America". Policisti norādīja, ka vīrietis bija sagrābis divus cilvēkus par ķīlniekiem birojā pēc tam, kad notikuma vietā ieradās likuma aizstāvji.

foto: Ekrānuzņēmums
Policijas specvienības snaiperis izmantoja cita virsnieka plecu, lai noturētu šauteni un veiktu precīzu šāvienu.
Policijas specvienības snaiperis izmantoja cita virsnieka plecu, lai noturētu šauteni un veiktu precīzu šāvienu.

Pēc amatpersonu teiktā, aizdomās turamais paziņoja policijai, ka viņam ir spridzeklis, pēcāk viņš izmantoja divus ķīlniekus kā dzīvo vairogu. Sarunu vedējs mēģināja panākt, lai aizdomās turamais padodas, bet 36 gadus vecais vīrietis sagrāba aiz galvas vienu no ķīlniekiem un pielika sievietei pie rīkles nazi. Tas lika varas iestādēm rīkoties, preses konferencē sacīja šerifs Karmīns Marseno.

Sākās sarunas par ķīlniekiem, un uz notikuma vietu tika nosūtīts SWAT. Marčeno norādīja, ka situācija saasinājās, kad aizdomās turamais kļuva fiziski agresīvs.

"Viņš saķēra vienu no ķīlniekiem un pielika nazi viņai pie rīkles," sacīja šerifs Karmīns Marseno.

Lī apgabala šerifa biroja video bija redzams SWAT kaujiniekus ārpus bankas telpām, kur snaiperis izmantoja cita virsnieka plecu, lai noturētu šauteni.

Šajā kritiskajā brīdī iejaucās SWAT snaiperis, nošaujot Alavači.

"Aizdomās turētā ierobežoto darbību dēļ snaiperis veica plānotu un apzinātu šāvienu caur datora monitoru, trāpot aizdomās turamajam tieši pierē, uzreiz viņu nogalinot," sacīja leitnants Tods Olmers.

Novērojot aizdomās turamo, kurš apdraud ķīlnieku dzīvības, policists izdarīja vienu šāvienu caur datora monitoru, nogalinot aizdomās turamo, liecina policijas video un drošības kadri.

Neviens no ķīlniekiem incidenta laikā necieta.

foto: Ekrānuzņēmums
Aizdomās turētā ierobežoto darbību dēļ snaiperis veica plānotu un apzinātu šāvienu caur datora monitoru.
Aizdomās turētā ierobežoto darbību dēļ snaiperis veica plānotu un apzinātu šāvienu caur datora monitoru.

Video no bankas iekšpuses parāda lodes caurumu datora monitorā un aizdomās turamo, kas nokritis uz zemes aiz ķīlniekiem. Pēc tam SWAT komanda steidzas telpā un izmanto gaismas granātas, pirms pārliecinās, ka aizdomās turamais ir rīcībnespējīgs.

"Tādām šaušanas pozīcijām snaiperus regulāri apmāca, lai viņi būtu sagatavoti tādiem laika ziņā kritiskiem incidentiem kā šie," sacīja Olmers.

Leitnants atzīmēja, ka izmantotā .308 kalibra lode "ir īpaši izvēlēta tās zināmās ballistiskās uzticamības dēļ, kas pārvietojas cauri starpbarjerām."

"Es nevaru būt lepnāks par tiesībsargājošo iestāžu vīriešiem un sievietēm, maniem ģimenes locekļiem, ar SWAT komandu," toreiz sacīja Marseno. "Tas, kā tu trenējies, ir tas, kā tu rīkojies, un tieši tam mēs trenējamies," sacīja šerifs.