Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

VIDEO: "Youtube" tiešraides laikā radikālis sadur vairākus Vācijas iedzīvotājus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vācijas rietumu pilsētā Manheimā labējā politiskā spēka protesta akcijas laikā, kāds musulmaņu radikālis ar nazi uzbrucis vairākiem pasākuma demonstrantiem un policijas darbiniekam.

VIDEO: "Youtube" tiešraides laikā radikālis sadur ...

Tiek ziņots, ka uzbrukums noticis labējo demonstrācijas laikā vienā no Manheimas centrālajiem laukumiem. Video no notikuma vietas redzams, ka civiliedzīvotāji mēģina uzbrucēju apturēt, tomēr viņš pretojas un cīņas laikā sadur arī vietējo likumsargu. Pēc tam policista kolēģis radikāli aptur, raidot viņa virzienā vairākus šāvienus.

"Notikuma vietā ieradušies pirmās palīdzības sniedzēji, avārijas dienesti un glābšanas dienesta helikoptera ekipāža. Uzbrucējs ir apturēts un draudi sabiedrībai likvidēti," medijiem norāda Vācijas amatpersonas. Ievainotais policists cīņas laikā guvis smagus ievainojumus un patlaban nogādāts ārstniecības iestādē, kur viņam tiek veikta neatliekama operācija. Tāpat mediķi snieguši palīdzību vismaz 3 uzbrukumā iesaistītajiem demonstrantiem. Par uzbrucēja veselības stāvokli nekas patlaban nav zināms.

Pasākumu rīkoja Vācijas labējie spēki kampaņas "Open Eyes" ietvaros. Tās laikā bija gaidāma arī atklāta musulmaņu ticības kritiķa Maikla Šurzenberga uzstāšanās. Viņa pārstāvji medijam "Pax Europa" vēsta, ka 59 gadus vecais politiķis uzbrukuma laikā guvis ievainojumus.

Manheimas pilsētas galva Kristians Sprehts pēc notikušā vēstīja, ka "viņam trūkst vārdu". Viņš aicināja sabiedrības locekļus neizteikt minējumus par uzbrukuma motīviem iekams likumsargi nāks klajā ar saviem skaidrojumiem.