Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Patīk” turpmāk kļūs privāts. Sociālo mediju platforma “X” jaunu izmaiņu priekšā
foto: Shutterstock
Sociālo mediju platforma gatavojas noņemt publiskās “patīk” atzīmes no lietotāju profila lapām.
Pasaulē

“Patīk” turpmāk kļūs privāts. Sociālo mediju platforma “X” jaunu izmaiņu priekšā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālo mediju platforma “X” (iepriekš “Twitter”) gatavojas saviem lietotājiem ieviest jaunas pārmaiņas. Sociālo mediju platforma plāno noņemt publiskās “patīk” atzīmes no lietotāju profila lapām.

“Patīk” turpmāk kļūs privāts. Sociālo mediju platf...

Kā informē “X” inženierzinātņu direktors Haofei Vanga, “patīk” turpmāk kļūs privāts. Viņš skaidro, ka “publiskas simpātijas stimulē nepareizu rīcību. Piemēram, daudzi cilvēki atturas atzīmēt saturu ar “patīk”, jo baidās no “troļļu” atriebības vai vēlas pasargāt savu publisko tēlu.”

Izmaiņas nozīmē, ka lietotāji vairs nevarēs redzēt, kam patika citu lietotāju ziņas. Vienlaikus lietotāji joprojām varēs redzēt, kam patika viņu pašu ziņas. Tāpat ziņām un atbildēm joprojām būs publiski pieejams “patīk” skaits.

Daļa pauduši neizpratni par jaunajām izmaiņām, norādot, ka “nav izprotams, kāda tad ir atšķirība starp  "patīk" un "grāmatzīmi".”

Kāds cits sociālās platformas lietotājs tikmēr pauž, ka "ir patiesi iespaidīgi, kā jūs, šķiet, fokusējaties uz to, lai padarītu šo vietni arvien sliktāku. Kāds ir jūsu noslēpums?”

“Es domāju, ka tai vajadzētu būt katra paša izvēlei – slēpt “patīk” vai tieši otrādi,” norāda kāda sociālās vietnes lietotāja, sakot, ka dažiem profiliem ir ļoti interesantas atzīmes “patīk”. Viņa min, ka pašam “X” vadītājam Īlonam Maskam ir gana daudz interesantu ziņu, kuras viņa bez šīs atzīmes būtu palaidusi garām.

Kā zināms, kopš Masks pārņēmis “X” vadību, tā turpina piedzīvot dažādas pārmaiņas.