foto: SOPA Images Limited / Alamy/ Vida Press
 Kopumā Polija apmācījusi 22 000 Ukrainas karavīru
Polijas aizsardzības ministrs Vladislavs Kosiņaks-Kamišs
Pasaulē
2024. gada 22. maijs, 19:23

Kopumā Polija apmācījusi 22 000 Ukrainas karavīru

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Polijas armija pati vai kopā ar sabiedrotajiem apmācījusi 22 000 Ukrainas karavīru, kas ir 30% no Eiropas iniciatīvas ietvaros apmācīto Ukrainas karavīru skaita, trešdien parlamentā paziņojis Polijas aizsardzības ministrs Vladislavs Kosiņaks-Kamišs.

"30% no Eiropas iniciatīvas ietvaros apmācītajiem Ukrainas karavīriem tika apmācīti Polijā. Tie ir 16 000 karavīru. Un kopīgo pasākumu ietvaros mēs runājam par kopumā 22 tūkstošiem Polijas armijas apmācītu karavīru," paziņoja ministrs. Viņš uzsvēra, ka Polijas militārā un humānā palīdzība Ukrainai nav apspriežama.

"Tas nav apspriežams divu iemeslu dēļ. Pirmais iemesls ir civilizācija. Ja uz bērnudārziem, slimnīcām un dzīvojamām ēkām lido bumbas, mēs kā Rietumu civilizācija to nevaram pieņemt, tāpēc mēs palīdzēsim humānās palīdzības jomā. Un militārajā jomā, jo Ukrainā tiek lemts par Polijas drošību: vai nu Krievija tur tiks apturēta, vai arī Polijai scenāriji būs sliktāki," uzsvēra ministrs.

Uz citu deputātu piezīmēm, ka jautājums par palīdzību Ukrainai ir strīdīgs, Polijas ministrs atbildēja, ka strīdīgi ir nevis militārie jautājumi, bet gan ekonomiskie jautājumi attiecībās ar Kijivu.

"Ekonomiskie jautājumi ir diskutabli. Šeit mums ir stingri jāizvirza savi nosacījumi, jo solidaritāte prasa kustību abos virzienos. Ne tikai dot, bet arī sagaidīt (..). Un mēs no ukraiņiem sagaidām partnerības pieeju," sacīja Kosiņaks-Kamišs.