Kerijs esot sliktākais ASV valsts sekretārs pusgadsimta laikā
ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.
Pasaulē
2015. gada 6. februāris, 13:01

Kerijs esot sliktākais ASV valsts sekretārs pusgadsimta laikā

Jauns.lv

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs ir sliktākais cilvēks šajā amatā pēdējo 50 gadu laikā, konstatēts žurnāla "Foreign Policy" veiktā aptaujā, kurā tika iztaujāti 1615 amerikāņu zinātnieki starptautisko attiecību jomā.

Aptaujātie uzskata, ka visefektīvāk ASV ārpolitiku īstenojis Henrijs Kisindžers, kurš bija valsts sekretārs no 1973. līdz 1977.gadam. Viņu atzinīgi vērtēja 32,2% respondentu, bet Keriju - tikai 0,3%.

Otrajā vietā šī reitinga ziņā bija Džeimss Beikers, bet nākamajās vietās ierindojās Madlēna Olbraita un Hilarija Klintone.

Aptaujātie eksperti par svarīgākajām ASV ārpolitiskajām problēmām uzskatīja klimata izmaiņas, bruņotos konfliktus Tuvajos Austrumos un bankrotējušas valstis.

Par efektīvāko ASV universitāti starptautisko attiecību studēšanai 46,20% aptaujāto nosauca Harvardu, kurai sekoja Prinstonas Universitāte un Stenforda Universitāte ar attiecīgi 39,14% un 33,02%. 58,61% uzskatīja, ka vislabākā maģistrantūra šajā nozarē ir Džordžtaunas Universitātē, bet 47,76% - ka tāda ir Džona Hopkinsa Universitātē.

BNS / Foto: AFP, LETA